Derimot: Landet er i dag i praksis okkupert av USA.Hovedområdet for oppmarsjen mot Kina er Filippinene. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Landet er i dag i praksis okkupert av USA.Hovedområdet for oppmarsjen mot Kina er Filippinene. – Derimot

derimot.no:

Filippinene er okkupert og blir USAs hovedbase mot Kina

Av Magnus Einar Ødegård, oberstløytnant ute av tjeneste.

Påvirkningskampanjen ligger i ytterkanten av mitt fagområde, derfor har jeg konsentrert meg om den rent militære siden av hva som skjer heromkring. I mange artikler i Derimot har jeg behandlet den militære siden, og som den eneste jeg hittil har kunnet registrere, bevist at Filippinene de facto er okkupert av USA.

Det skjedde 14. oktober 2021, da president Duterte fikk valget mellom å inngå en ‘avtale’ med USA om at stormakten skulle utøve 300 ‘aktiviteter’ i landet resten av året, eller en amerikansk okkupasjon.Meldingen kom som et nyhetsoppslag på PS-skjermen, som forsvant fire timer senere:

Den første ‘aktiviteten’ var å innføre sensur i landet, Duterte valgte det minste av to onder.  

Under president Marcos er underdanigheten overfor USA som å ta og føle på.

Sør-Kinahavet er under full kinesisk kontroll etter at US Navy tre ganger har mislyktes med å sette tropper i land i Spratly, også godt beskrevet av meg i Derimot. (April 2021, mai 2021 og juli-august 2023)

USA bygger nå ut Filippinene som base for støtte til Taiwans militære frihetskamp(!), og som plattform for angrep mot selve Kina.

Imee Marcos

Imee Marcos er senator og presidentens søster, som hevder å ha fått Kinas plan i en krig mot USA om Filippinene.

Helt enkelt er planen å sende hypersoniske missiler mot 25 steder med amerikanske militære baser.

 Min kommentar: De største amerikanske basene er Subic Bay Naval Station og Clark Air Station med avstand 110 kilometer. I USAs forsøk på å undertrykke Sør-Østasia, betyr de to basene så mye at de må ha luftvernbeskyttelse.

Hvorvidt et Patriotbatteri eller en THAAD-avdeling står klar er usikkert. (THAAD betyr Terminal High Altitude Area Defence, som har kjernefysiske stridshoder)Til en øvelse sammen med filippinske hæravdelinger tidligere i år kom en avdeling rakettutskytningskjøretøyer til nordspissen av Luzon, hvor den iflg. en talsmann for hæren fortsatt er.

Den samme talsmannen hevder at rakettkasterne vil bli stående der til i september i år.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar