Derimot: Kremls talsperson Dmitry Peskov:Russland er i krig – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Det som startet som en militær operasjon har eskalert etter at Vesten ble en deltaker, har Dmitry Peskov sagt.

Av RT.
Russlands militæroperasjon i Ukraina har blitt til en full krig etter at Vesten ble en deltaker i konflikten, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov i et intervju med nasjonale medier publisert fredag.

Moskva vil fortsette til målet er nådd med å sikre at det ukrainske militæret ikke kan utgjøre en trussel mot russiske borgere eller territorium, sa talsmannen til avisen Argumenti i Fakty, og bemerket at landet nå har fire nye føderale landsdeler, som må beskyttes og fullstendig frigjøres fra Kievs styrker.

Peskov understreket at Russland ikke kan tillate eksistensen av en stat på sine grenser, som offentlig hevder at den vil erobre Krim-halvøya så vel som Russlands nye territorier, med henvisning til Donetsk og Lugansk folkerepublikkene, og Zaporozhye og Kherson-regionene.

«Vi er i krig», sa Peskov og forklarte at mens konflikten begynte som en spesiell militær operasjon, men så snart «det kollektive Vesten ble en deltaker i dette på Ukrainas side, ble det en krig for oss».

I en telefonsamtale med journalister senere på dagen forklarte Peskov at til tross for at konflikten «de facto har blitt til en krig», forblir den juridisk sett klassifisert i Russland som en spesiell militæroperasjon, og at ingenting har endret seg i den forbindelse.

Det russiske forsvarsdepartementet rapporterte nylig at siden starten av den militære operasjonen i Ukraina i februar 2022, har over 13 000 utenlandske statsborgere deltatt i kampene på siden av Kievs styrker. Av disse styrkene, som Moskva beskriver som leiesoldater, har rundt 5962 blitt «eliminert», ifølge departementet. De fleste av dem kom fra Polen, Georgia, USA, Canada, Storbritannia, Romania, Tyskland og Frankrike, rapporterer de.

Sjefen for Russlands utenlandske etterretningstjeneste (SVR), Sergey Naryshkin, hevdet tidligere denne uken at Frankrike forbereder sine styrker for utplassering til Ukraina, og angivelig ønsker å sende så mange som 2000 soldater for å kjempe for Kiev.

Frankrikes president Emmanuel Macron har de siste ukene antydet mulig utplassering av NATO-styrker til Ukraina, og uttalt at han ikke kunne «utelukke» denne muligheten mens han stemplet Russland som en «motstander».

Moskva har advart om at et slikt skritt sannsynligvis vil føre til et direkte sammenstøt mellom russiske og NATO-styrker, som ifølge president Vladimir Putin ville være «bare ett lite skritt unna en fullskala tredje verdenskrig».

Fra RT, publisert 22 mars 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Russia is at war – Kremlin.

Forsidebilde: Wikimedia Commons – Sergei Kazantsev

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar