Derimot: Konferansen i Munchen: Nato og Ukraina vil ikke forhandle før Russland har tapt. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Vesten vil ikke forhandle med Russland før Ukraina har vunnet tilbake sine 1991 territorier. Zelensky sier også dette. Hva er det å forhandle om da? Hva gjør de hvis Ukraina taper krigen slik alt nå tyder på at de gjør? Hva skal det da forhandles om?

Er det noen som tror at stor- og atommakten Russland vil godta et nederlag på slagmarken? Akkurat nå har den sterkest befestete byen til Ukraina falt og Russland er i ferd med å bryte gjennom frontlinjen på flere steder. Realiteten er at Ukraina, dvs Nato, er i ferd med å tape så det suser. Likevel klarer Nato-lederne i Munchen å gi inntrykk av at krigen kan fortsette som før – bare Ukraina får nok penger og våpen.

Foto: iStock

Men så mangler de artilleri-granater, fly, droner, tanks og alt mulig annet. Og så er nesten hele den mannlige befolkningen som har en alder for krigføring enten flyktet, blitt invalidisert eller drept sammen med en rekke leiesoldater fra Polen, Frankrike, USA, Georgia osv. Ukraina mangler alt til krigføring nå og er dømt til å tape. Men likevel fortsetter lederne med denne håpløse retorikken.

Det som skremmer meg mest er illusjonsmakeriet i vesten hvor en innbiller hverandre noe som er umulig. Det virker som vår ledere befinner seg som bestyrere i en drømme-fabrikk. Er de ruset på noe?

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina står i sentrum på sikkerhetskonferansen i München.

Fra Voltaire Network.

Ukraina sto i sentrum under diskusjonene på sikkerhetskonferansen i München forrige uke. President Volodymyr Zelensky bønnfalt nok en gang om at landet hans må få komme inn i NATO. Men samtidig som toppmøtet i 2023 var dominert av ideen om at det var nok å skaffe Kiev nok våpen til å beseire Moskva, så var årets toppmøte mer pessimistisk.

De vestlige deltakerne har innsett at deres våpenproduksjon ikke kan måle seg med Russlands. I øyeblikket har det ikke vært spørsmål om kvalitet på våpnene, kun kvantiteten.. Russland begrenser seg til å bruke konvensjonelle våpen, i motsetning til våpnene fra Vesten.

De påstår at de har nye arsenaler, men holder det  hemmelig for ikke å avsløre kapasiteten. Etter Syriakrigen  vet Vesten at noen av disse våpnene eksisterer og fungerer, men de vet ikke om alle eksisterer, om Moskva overdriver sin makt, eller om dette kun er «fake news».

Dersom Russland finner på å bruke våpen de allerede har utplassert i Syria vi styrkene i Vesten bli slått på under tre dager. Men bruk av atomvåpen er utelukket. Bruk av atomvåpen gir ingen fordeler på slagmarken, det fører bare til masseødeleggelse.

Men på  dette området påstår Russland at de kan slå til mye raskere enn Vesten.

  • Den tyske forsvarsministeren Boris Pistorius har sagt at Russland kan angripe NATO innen et tidsrom på 5 til 8 år. 
  • Svensken Carl Bild avslørte allerede den 16. januar en plan fra hans departement om at de forutser et russisk angrep i september 2024.
  • USAs visepresident Kamala Harris sa: «Amerika kan ikke gi etter overfor Russland. Amerika må stå fast for demokratiet. Vi må opprettholde de internasjonale reglene og normene, og vi må stå fast overfor våre allierte».
  • Den kinesiske utenriksministeren Wang Yi understreket at båndene mellom Kina og Russland stadig blir sterkere med grunnlag i en ikke-militær allianse og ikke aksept av konfrontasjoner og forfølgelse av global stabilitet. Han gjentar Kinas mening om konflikter: ikke-innblanding i indre affærer; ikke tvinge egen vilje på andre; forsvar av upartiskhet og rettferdighet; forrang for kollektive interesser; å få til politiske løsninger og gå mot bruk av makt – og til slutt – å ta med i betraktningen både symptomer og grunnleggende årsaker.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

https://www.voltairenet.org/article220481.html

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar