Derimot: Kjenn deg selv er viktig, men å kjenne fienden er like viktig. Hva skjer når Nato-ledere hverken kjenner seg selv eller fienden?

Derimot.no

derimot.no:

Kjenn deg selv er viktig, men å kjenne fienden er like viktig.

Offentlig fremvisning av stor inkompetanse hos militære ledere i USA og Nato

Av Larry Johnson

Larry Johnson er X-CIA-analytiker

Hvis du fortsatt lurer på hvorfor USA ikke klarte å vinne i Irak og Afghanistan, spesielt Afghanistan, er alt du trenger å gjøre å se dagens pressekonferanse til Ukraines forsvarskontaktgruppe i Brussel, Belgia. For et veritabelt klovneshow! Bemerkningene fra Lloyd Austin og general Mark Milley avslørte to karer med et jerngrep om vrangforestillinger og en total mangel på selvinnsikt.

Frekkheten til disse to mislykkede militærlederne hvor de later som de er kvalifisert til å gi råd til Ukraina om hvordan de kan kjempe mot et militærvesen av første klasse når deres egne dystre militære dokumenter viser at de ikke klarte å beseire en gjeng med geitegjetere og stammefolk som hverken hadde flyvåpen, ingen helikoptre og heller ikke artilleri er definisjonen på frekkhet. Det ville vært morsomt hvis det ikke var for nedslaktingen som pågår i Ukraina.

Han anklager Russland for å overveie å målrettete angrep på sivile (en løgn) og ignorerer de siste åtte årene hvor Ukraina drepte sine egne sivile i Donbas.

Han (Austin) anklager Putin for å forårsake verdenskaos, selv om mangelen på mat og olje sammen med kollapsende økonomier i Europa var selvpåførte sår laget av NATO. NATO gjorde det, ikke Putin.

Austin lover å støtte Ukraina på lang sikt ved å LOVE mer HIMARS-ammunisjon, tunge maskingevær, 181 MRAP-er og 2000 anti-tank-styrte missiler pluss ytterligere 1,75 milliarder dollar til luftvernsystemer. Han unnlot å nevne at ikke noe av det materiellet vil ankomme med det første fordi amerikanske og europeiske lagre nesten er tømt.

Austin insisterte dessuten på at kontaktgruppen ville synkronisere donasjoner til en integrert opplæringsplan. Å ja, glemte nesten, Ukraina vil få flere stridsvogner og luftvernsystemer (som ikke kommer på flere måneder). Han hoppet over den lille, ubetydelige detaljen om mangelen på logistikkstøtte for disse systemene og månedene med trening som kreves for at ukrainske tropper skal ha minimale ferdigheter med disse systemene.

God tale, Lloyd.

Neste, general Milley. Han uttalte i hvert fall ingen feil:

NATO og denne koalisjonen har aldri vært sterkere, og Russland er nå en global paria.

Jeg er overrasket over at ingen lo av denne åpenlyst latterlige påstanden. Polen irriterer Tyskland. Tyrkia nekter Svensk Nato-medlemskap. Ungarn uttrykker alvorlige forbehold. I mellomtiden har Putin knyttet tettere bånd med Kina, India, Saudi-Arabia, Sør-Afrika og Brasil. Og her er rosinen i pølsa:

Russland har tapt, de har tapt strategisk operativt og taktisk, og de betaler en enorm pris på slagmarken.

Hei Mark. Å tape er når du forlater Afghanistan med desperate sjeler som henger på hjulene og vingene til avreise amerikanske fly og faller i døden. Tap er når hæren du trente ikke klarte å holde mot Taliban. Å tape er når du forlater afghanske allierte som setter sin lit til deg. Russland feide ukrainerne fra Mariupol og er i ferd med å gjøre det samme i Donbas. Nøyaktig hvordan taper Russland strategisk, operasjonelt og taktisk? Bare fordi du sier det gjør det ikke sant.

Nasjonen Ukraina er forent for ett enkelt formål – å fordrive de russiske styrkene fra deres territorium og å forsvare seg selv.

Til å begynne med i den spesielle militæroperasjonen hadde Ukraina en større hær i felten enn Russland. Slik er det ikke lenger. Russland ødela Ukrainas tankbrigader og nå tigger Ukraina desperat om erstatninger. Ukrainas hær har blitt desimert av den russiske taktikken ved å bruke artilleri til å angripe og ødelegge faste befestninger. Selv om NATO bestemte seg for å mobilisere og sende sine egne tropper for å forsterke Ukraina, ville det ikke være nok til å «overvinne» russiske styrker. Russland kjemper for sitt hjemland.

Det russiske militæret har betalt enorme kostnader i sin angrepskrig, og nå har de ty til å sende vernepliktige og fanger til snarlig død.

Det ser ut til at Milley ble forvirret over orienteringen han mottok om ukrainske ofre. Russlands såkalte «vernepliktige» er militære reservister, pluss anslagsvis 100 000 frivillige som meldte seg på. Ukraina, derimot, kidnapper 16 år gamle gutter og 60 år gamle menn fra gatene på steder som Kiev og Odessa. Jeg synes det er vanskelig å tro at Milley virkelig tror på dritten han spyr ut. Hvis han gjør det, har det amerikanske militæret et alvorlig problem med en idiot som den øverste ansvarlige.

22 land har lovet stridsvogner og lovet kampkjøretøy for infanteri, 16 land har lovet ammunisjon og ni flere har lovet luftforsvarsartilleri. Gruppen har lovet å gi effektiv opplæring, reservedeler  og den vedlikeholdslogistikken som er nødvendig for full bruk av disse systemene. Trening, vedlikehold er fortsatt nøkkelen til at Ukraina skal seire.

Det er gutter som Milley som kasinoer rundt i verden ønsker seg. Han fortsetter å doble og satse penger selv om han ikke har i håp om å få en topp hånd i poker. En mann med erfaring burde forstå at selv om Vesten kan betale de nye våpnene og kjøretøyene og stridsvognene, er Ukraina mange måneder unna å kunne bruke dem effektivt på slagmarken. Ukraina har ikke luksus av tid.

Russland derimot fører en svært kostbar utmattelseskrig mens Ukraina effektivt utnytter sine asymmetriske fordeler for å forsvare seg selv, og den viktigste asymmetriske fordelen de har er mot, motstandskraft og taktiske ferdigheter.

Dette er en nøtt. Tilsynelatende tror Milley at ukrainerne har de samme magiske militære ferdighetene som Taliban og vil være i stand til på en eller annen måte å beseire det russiske militæret akkurat da USA ble beseiret fra Afghanistan. Russland nyter godt av fordeler innen personell, stridsvogner, artilleri, ammunisjon, elektronisk krigføring, kampfly, helikoptre og hypersoniske missiler. Det er null bevis for at Ukraina har mer mot, motstandskraft eller taktiske ferdigheter enn russerne. Faktisk er den virkelige asymmetrien at Russland har flere trente soldater enn Ukraina med stor margin.

Det er å opprettholde den regelbaserte internasjonale ordenen som avviser tanken om at store sterke mektige nasjoner kan angripe andre mindre land som grenser til dem.

Hykleri, du heter Milley. Listen over små land som USA og NATO har angrepet er lang — Afghanistan, Irak (to ganger), Syria, Libya, Balkan, Panama, Den dominikanske republikk, Vietnam osv. Siden 1990 har Russland kjempet mot Georgia og nå Ukraina. Deres militære operasjoner i Syria kom på forespørsel fra den anerkjente regjeringen. Jeg skulle ønske at NATO ville leve opp til idealet om en «regelbasert internasjonal orden». Men reglene som Milley har i tankene er husregler.

Vi kommer til å fortsette å jobbe med Ukraina for å møte Ukrainas mest presserende behov igjen, vet du.

Carl Phillip Gottfried von Clausewitz var en general og intellektuell. Clausewitz er mest kjent for sitt ufullendte verk Vom Kriege, som beskjeftiger seg med krigsteori. Hans teorier omkring strategi, taktikk og filosofi har fått en betydelig innflytelse på militærvesenets utvikling i alle vestlige nasjoner. Wikipedia

Von Clausewitz er han ikke.

Det ser ut til at NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og Mark Milley ikke er på samme side. Jens kom med denne ubehagelige (men sannferdige) innrømmelsen i går:

«Det er tydelig at vi er i et logistikkkappløp,» sa han. «Krigen i Ukraina forbruker en enorm mengde ammunisjon og tømmer allierte lagre.»

Mr. Stoltenberg sa at ukrainske tropper bruker ammunisjon «mange ganger høyere» enn dagens produksjonstakt for NATO-medlemmene. Situasjonen legger press på alliert forsvarsindustri.

Han sa at ventetiden for ammunisjon av stor kaliber – slik som granater til 155 mm haubitsene sendt av USA – har økt fra 12 til 28 måneder i gjennomsnitt.

«Bestillinger som legges inn i dag ville bare bli levert 2½ år senere. Så vi må øke produksjonen og investere i produksjonskapasiteten vår, sa Stoltenberg til journalister ved NATOs hovedkvarter.

Ukraina, med hjelp fra Vesten, sover og går inn i slaktehuset. Ukraina og NATOs vegring mot å våkne opp og forstå realiteten av det som skjer, vil sannsynligvis føre til ødeleggelse av begge.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

8 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 8 ganger.

Post Views: 28

Les artikkelen direkte på derimot.no