Derimot: Kan klimaendringene være en god ting?Fordelene med en varmere planet – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Richard Burcik.

Siden 1975 har planeten vår blitt omtrent to tredjedeler av én grad celsius varmere. I 35 år før det ble jorden avkjølt. Det er et fascinerende faktum at nesten ingen nevner, at 1972 var da kampanjen for å stoppe sur nedbør begynte med fjerning av svoveldioksid (SO2) fra atmosfæren, noe som hadde en oppvarmingseffekt på klimaet vårt. Det dannes vanndråper rundt SO2 areosolpartikler, og med det økt skydekke, som gjør at flere stråler fra solen vår reflekteres ut i verdensrommet. Mindre SO2 i atmosfæren betyr færre skyer og et varmere klima.

Men nå er det en innsats for å erstatte SO2 som har blitt fjernet, spesielt i stratosfæren. Den 9 januar 2024 beskrev en artikkel i Washington Post et firma ved navn Make Sunsets som slipper ut værballonger fylt med svoveldioksid og helium i et prosjekt for å «så» vår stratosfære med SO2. Dette selskapet får donasjoner fra hovedsakelig klimaaktivister som ønsker å kjøle ned planeten vår.

Som Washington Post rapporterte, gjør naturen selv dette allerede. For eksempel, «Etter at Pinatubo-fjellet på Filippinene brøt ut i 1991 og sendte 20 millioner tonn svoveldioksid ut i atmosfæren, falt den globale temperaturen med omtrent én grad Fahrenheit året etter».

Klimaforskere har produsert en uendelig strøm av prognoser og spådommer om kommende klimakatastrofer – flom, tørke, skogbranner, stigende havnivåer, hungersnød og spredning av tropiske sykdommer. Men nesten ingen har testet disse påstandene om kommende katastrofer mot den historiske statistikken. Vi har 50 år med talldata i dag, som viser at disse forutsette katastrofene ikke har skjedd. Faktisk, siden 1920 har antallet registrerte dødsfall av klimakatastrofer gått ned med over 95 %. Klimaaktivister insisterer imidlertid på at ekstreme værhendelser øker. Uavhengig av disse endeløse spådommene om kommende undergang, har antallet døde på grunn av klimaendringer gått kraftig ned.

Den nåværende oppvarmingen redder i seg selv tusenvis av mennesker fra for tidlig død hvert år. Vår oppvarmende planet har så langt vært en stor fordel for alle. Siden 1988, da klima-alarmisten Jim Hansen vitnet for kongressen, har vi blitt ledet til å tro at vi står overfor en kommende klimakatastrofe. Men 35 år senere lærer vi at økningen i konsentrasjonen av CO2 i atmosfæren, sammen med temperaturøkningen, til dags dato bare har forbedret ting på planeten vår. Jorden blir grønnere og ørkenene våre blomstrer, og tusenvis av liv over hele verden reddes årlig.

En fersk studie publisert i Lancet og utført ved Monash University viser at i dag redder høyere temperaturer tusenvis av liv over hele verden hvert år. Helt siden Krim-krigen og forskningen startet av Florence Nightingale, vet vi at varme redder liv mens kulde dreper mange flere mennesker. Med andre ord, med den nåværende oppvarmingen spares åtte liv for hvert liv som går tapt på grunn av lave temperaturer.

Derfor er det ikke nå behov for å stoppe bruken av fossilt brensel. Oppvarmingen forbundet med klimaendringer sparer så langt tusenvis av liv hvert år, gjør planeten vår grønnere og reduserer ørkenspredning. Flere klimaeksperter insisterer på at økninger i tørke, skogbranner, massesult og stigende havnivåer er konsekvensene av vår oppvarmende planet, men tallene sier noe annet.

Ifølge FN har det bare vært gjennomsnittlig 13 000 dødsfall årlig (verdens befolkning er på 8,1 milliarder) på grunn av tørke i løpet av de siste 50 årene. NASAs satellitt-observasjoner fant at antallet skogbranner har gått ned, og de aller fleste er på grunn av menneskelige handlinger (brannstiftelse osv.) Dødsfall på grunn av skogbranner har vært ekstremt lave. Som nevnt, har totale dødsfall fra alle klimakatastrofer gått ned med over 95 % i løpet av de siste 100 årene. Hungersnød over hele verden har gått kraftig ned siden 1960-tallet. De fleste tilfeller av hungersnød skyldes væpnede konflikter som kriger og borgerkriger.

I 1988 fortalte James Hansen oss at det var en umiddelbar fare for uante klimakatastrofer, og i 35 år har han bare tatt feil. Du kan like det eller ikke, men den moderate oppvarmingen vi har sett til dags dato har reddet utallige liv.

Fra The Daily Sceptic, publisert 11 april 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: The Overlooked Benefits of a Warmer Planet.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar