Derimot: Goodbye dollar! Handel i nasjonale valutaer øker, nå Bolivia og Russland.

Derimot.no

derimot.no:

Goodbye dollar!

Dollaren forlates: Russisk ambassadør bekrefter at Russland og Bolivia nå handler i nasjonale valutaer.

Av Belle Carter.

Russland og Bolivia har begynt å gjennomføre internasjonale kommersielle transaksjoner, ved å bruke rubelen og den bolivianske bolivianoen i stedet for dollaren.

«Finansielle operasjoner kan nå utføres ved bruk av nasjonale valutaer, noe som betyr et slag mot hegemoniet til dollaren», sa den russiske ambassadøren i Bolivia, Mikhail Ledenyov, til det russiske statseide nyhetsbyrået RIA Novosti tirsdag 14 februar. RT rapporterte også at Bolivia har vist interesse for å styrke energisamarbeidet med Russland de siste årene, også gruveprosjekter og handel.

«Med deltakelse fra ambassaden utvikler interbanksamarbeidet seg aktivt,» sa ambassadøren. «I fjor ble det holdt en rekke videokonferanser mellom ledelsen i sentralbankene i begge land». Ledenyov la til at dette resulterte i at direkte-konti i deres valutaer ble åpnet mellom Gazprombank og Union, den største bolivianske statseide banken. «Dette er viktig fordi finansielle transaksjoner nå kan utføres direkte i nasjonale valutaer. Dette letter allerede arbeidet til russiske selskaper i markedet,” forklarte han.

Ifølge Ledenyov er bolivianske selskaper interessert i å eksportere tropisk frukt, soyabønner, vin, alkoholholdige drikker, kaffe, litium, tinn, gull og sølv til Russland. Bolivia har enorme reserver av litium, et mineral som er viktig for elektriske batterier og derfor har blitt kalt «den nye oljen». Nasjonen har forhandlet med utenlandske gruveselskaper, inkludert russiske selskaper. Bolivia planlegger også å bli en leverandør av elektriske batterier til det globale markedet.

Dessuten uttrykte både Moskva og La Paz interesse for å øke helsesamarbeidet. – Bolivia har områder hvor det er vanskelig å bygge og administrere et stasjonært sykehus. Imidlertid kan mobile diagnosemetoder brukes, med forskjellige teknologier og spesielle kjøretøy. Dette prosjektet er under forhandlinger, sa Ledenyov. Ambassadøren håper at Bolivia vil presentere sine forslag på det neste møtet i Russland-Bolivia mellomstatlige kommisjon satt til i år.

Bolivia har enorme litium-reserver.

BRICS utløser avdollarisering i det globale markedet.

Bevegelsen for å overta USAs dollardominans i verdensomspennende handel er i gang overalt i Europa, Asia, Sør-Afrika og Sør-Amerika. Etablert av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika (BRICS), er New BRICS Development Bank nå ledet av Brasils eks-president Dilma Rousseff etter at Brasil fikk støtte fra de andre nasjonene i koalisjonen. Basert i Shanghai, Kina, ble BRICS Bank dannet som et alternativ til Verdensbanken og Det Internasjonale Pengefondet, og er ansvarlig for finansiering av prosjekter i de fem medlemslandene.

Og nå som den nye brasilianske presidenten Lula Da Silva har uttrykt bekymring angående dollarens dominans i brasiliansk handel, har han foreslått å opprette en reservevaluta for å oppfylle deres økonomiske mål. Han understreket at BRICS ikke ble opprettet for forsvar, men som et offensivt verktøy. Denne valutaen vil bli dannet av en kombinasjon av den kinesiske yuanen, den russiske rubelen, den indiske rupien, den brasilianske realen og den sørafrikanske randen.

I følge Pavel Knyazev, visedirektør for det russiske utenriksdepartementets utenrikspolitiske planleggingsavdeling, diskuteres mulighetene for å etablere en felles valuta basert på valutaer fra BRICS-landene. Gruppen av utviklingsland har tidligere erklært sin intensjon om å opprette et felles betalingsnettverk, som vil redusere deres avhengighet av det vestlige finanssystemet. Faktisk har de brukt lokale valutaer oftere i handelen.

Knyazev sa: «Dette er ikke en lett oppgave. Veikartet er for en gradvis økning i andelen nasjonale valutaer i gjensidige betalingsoppgjør. Derfor tror jeg ikke at denne prosessen vil bli forhastet, men intensjonen er seriøs».

Fra Natural News, publisert 17 februar 2023. Skrevet av Belle Carter.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker, kilder og video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: DUMPING THE DOLLAR: Russian ambassador confirms Russia and Bolivia are now trading in national currencies.

Forsidebilde: Alain Bonnardeaux

4 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 4 ganger.

Post Views: 26

Les artikkelen direkte på derimot.no