Derimot: Jan Hårstad: Vil den norske «venstresiden» redde den norske kapitalismen fra seg selv?

Derimot.no

derimot.no:

Fra formann Mao til Mariana Mazzucatos

Av Jan Hårstad

Pål Steigan avla et besøk hos Magnus Marsdal etter valget og siterte noen av gullkornene han serverte til Dagsavisen i et intervju 14. sept.:

«I dag ser alle at Norges viktigste næring vil gå ut på dato og at vi må skifte næringsstruktur. Da trenger vi enorme investeringer i havvind, fossilfri skipsfart, kanskje hydrogen og andre grønne eksportnæringer.»

Nå har ikke Steigan vært alene om å spørre om hvor i all verden tar Marsdal et Co. alle disse politiske prosjektene fra? Er de hentet fra Røkkes selskaper?

Nei. Det var Manifest Tankesmie som først i Norge oppdaget professor Mariana Mazzucatos tenkning og jeg tror også de inviterte henne hit opp for debatt. Senere så vi at redaktør Braanen også leverte en helside i Klassekampen full av begeistring for damen. Og han henviste også til at Barth-Eide var begeistret og det gledet ham.

Hvis du nå går inn på hennes web : marianamazzucato.com  så står det allerede på forsiden hva som er damens oppdrag her i verden: 

      «ON A MISSION TO SAVE CAPITALISM FROM ITSELF»

Etter å ha utgitt mangfoldige bøker, stiftet hun i 2017 «Institute for innovation and Public Purpose.» (IIPP)  som også holder seg med egen webside: ucl.acuk/bartlett/public-purpose.

 En trenger ikke lese så mange artikler før en forstår at avantgarden i Rødt nå ønsker at Rødt skal bli et medlem av denne klubben som naturligvis finnes globalt.

Mariana Mazzucato

Selvfølgelig er Mazzucato medlem av lederskapet i Klaus Schwabs World Economic Forum hvor hun sjefer avdelingen «Economic of innovation».

Den siste talen Schwab holdt handlet om at Staten og de store konsernene må gå sammen og kunne faktisk vært en avskrift av Mussolinis taler på 1920-tallet. Og faktisk er det nå slik i hele NatoZonen at med krigsøkonomiens oppblomstring at gigantkonsernene og Stat sammensmelter. Både Kongeberggruppen og Nammo er i stort statseide, likeledes Equinor og mange andre.

Så melder spørsmålet seg: hvor kommer sjefsideolog Marsdal til å ta veien framover? Men også tilbehøret Braanen, Moxnes og Mimir?

Vil de havne som pressetalsmenn i Røkke-selskapene? Vil de stikke utenlands og få seg jobber i en eller annen avdeling av Institute for innovation and Public purpose? Eller vil de forsøke å omdanne Rødt til å bli den norske avdelingen av denne?

Gutta startet sine karrierer som maoister og jobber nå på spreng med å redde kapitalismen fra seg selv. 

Okke som: deres inntekter er garantert sikret med en slik orientering.

Forsidebilde: William D. Higginson

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar