Derimot: Israels likestillingsminister: «Jeg føler meg stolt over at Gaza er i ruiner» – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Jan Sundstedt

May Golan, partifelle til statsminister Benjamin Netanyahu og landets minister for sosial likestilling, sier hun er «stolt» over at store deler av Gaza har blitt bombet til ruiner og aske. Hun håper også at palestinerne vil huske jødenes hevn i flere generasjoner fremover.

– Personlig føler jeg meg stolt over at Gaza er i ruiner, og at hvert barn selv om 80 år vil fortelle barnebarna sine, hva jødene gjorde da familiene deres ble myrdet, voldtatt og sivile kidnappet, sa Likud-politikeren under et møte i det israelske parlamentet tidligere denne uka.

Ifølge Golan skal Israel ikke bruke noen «due» eller «olivengren» (symboler på fred) – men bare «et sverd for å kutte hodet av Sinwar (Hamas-leder Yahya Sinwar)». Det er ingen ro å tenke på før Hamas er slått, mener hun.

Tidligere uttalelser.
Golan er en kontroversiell skikkelse, også i Israel, og hun har tidligere sagt at migranter som søker asyl, er å betrakte som «muslimske infiltratører, kriminelle og voldtektsmenn».

Når det gjelder den palestinske befolkningen i Gaza, har hun erklært at hun ikke bryr seg om dem, og at palestinerne for hennes del gjerne kan «svømme ut i havet».

I skrivende stund er i underkant av 30 000 palestinske dødsfall bekreftet – de fleste kvinner og barn. Et flertall av Gazas befolkning har også blitt fordrevet fra hjemmene sine ned mot grensen til Egypt. Store deler av Gaza-stripens bygninger er så ødelagt av israels bombing at de som bodde i dem ikke kan returnere til dem.

Fra Nya Dagbladet, publisert 23 februar 2024.
Oversatt fra svensk. X-melding med video i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Israels jämställdhetsminister: ”Känner stolthet över ruinerna i Gaza”.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar