Derimot: Israels krig er USAs ansvarNetanyahu er fast bestemt på å dra USA inn i en krig med Iran – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Steven Sahiounie.

I en enestående og farlig eskalering siktet Israel seg mot det iranske konsulatet i Damaskus 1 april. Det er mange år siden Israel har bombet mål inne i Iran, og den diplomatiske bygningen, direkte knyttet til den iranske ambassaden, regnes som det samme som et angrep på Teheran. I følge Wien-konvensjonen om diplomatiske forbindelser i 1961, gjelder artiklene 21 og 22 ambassader og alle typer diplomatiske oppdrag.

I henhold til aksepterte internasjonale normer og tradisjoner anses diplomatiske bygninger som en del av landets suverenitet og territorium. Derfor kan angrepet på det iranske konsulatet sees på som et angrep på iransk territorium.

Kongeriket Saudi-Arabias utenriksdepartement fordømte bombingen av det iranske konsulatet i Damaskus på X. Saudi-Arabia er det mektigste arabiske landet, og har nå et gjenopprettet forhold til Iran, meglet av Kina i mars 2023.

Irans islamske revolusjonsvaktkorps (IRGC) fordømte den israelske aggresjonen og sørget over sjefen for Quds-styrken i Libanon og Syria, general Mohammad Reza Zahedi, og brigadegeneral Mohammad-Hadi Haji-Rahimi, IRGC-offiserene Hossein Amanollahi, Seyyed Mehdi Jalalati, Mohsen Sadaghat, Ali Agha Babaei og Seyyed Ali Salehi Rouzbahani.

Israels F-35 jagerfly hadde skutt seks missiler fra de okkuperte Golanhøydene i angrepet på det iranske konsulatets bygning.

Netanyahu til Blinken: Dette er ikke bare vår krig, dette er også din krig.
Konsulatet og ambassaden ligger i det eksklusive tettbefolkede nabolaget Mezze. Alle nabobygningenes vindusglass ble knust i eksplosjonene. Uskyldige syriske sivile ble skadet mens de var i sine egne hjem klokken 17.00, og forberedte seg på å avslutte fasten under Ramadan klokken 18.45.

«Agressor-sionistregimet bærer fullt ansvar for konsekvensene, og Den islamske republikken Iran forbeholder seg sin legitime og iboende rett i henhold til folkeretten og FNs charter, til å svare på slike handlinger», sa Zahra Ershadi, Irans ambassadør i FN, i et brev til FNs generalsekretær.

Dmitry Polyanskiy, den russiske første vise-faste representant ved FN, bekreftet på Telegram at et sikkerhetsrådsmøte for å diskutere det israelske angrepet vil bli holdt på tirsdag etter Russlands anmodning.

Iran vil forberede seg på å gjengjelde på det israelske angrepet. Det hvite hus sa at USA ikke ble advart på forhånd av Israel om det planlagte angrepet. USAs president Biden har advart Israel tidligere om at USA ikke ønsker at den israelske krigen mot det palestinske folket i Gaza skal vokse til en regional konflikt som vil involvere USA, som er militær sponsor av Israel.

Statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at Iran er Israels hovedfiende, og han presenterte sin nå berømte tegneserietegning av en bombe i sin tale til FNs generalforsamling, og advarte land om å hjelpe Iran med å skaffe seg atomvåpen.

USAs president Obama inngikk en avtale med Iran, og den begrenset Irans evne til å lage materialer til atombomber, men USAs president Trump sa opp avtalen, som hadde fem andre nasjoner som underskrivere. Netanyahu lobbet Trump for å si opp avtalen, slik at Israel kunne ha Iran som fiende nummer én.

Netanyahus strategi er å avlede. Han vil ha en storkrig for å avlede fra sine hjemlige problemer. Hans kalkulerte angrep på iransk diplomatisk eiendom i Damaskus, var hans første skritt for å fjerne fokus fra Gaza, og få USA involvert i en konflikt med Iran. Den amerikanske kongressen vil støtte dette.

Selv om Biden kan stoppe krigen i Gaza med bare én telefonsamtale som stopper leveransene av amerikanske våpen til Israel, nekter han å gjøre det. Noe som bringer oss til konklusjonen: at Gaza-krigen, og over 32 000 tapte liv, er president Joe Bidens ansvar, og ingen andre. Selv om velgere fra Michigan og Minnesota allerede har sagt at de ikke vil stemme på Biden på grunn av hans medvirkning til folkemordet i Gaza, er Biden fortsatt villig til å tape valget til Trump for sionismens skyld, som er en fascistisk politisk ideologi som skjuler seg bak en religion.

Eksperter advarer om at det internasjonale samfunnet bør iverksette tiltak for å stoppe Israel fra ytterligere å øke spenninger og bryte internasjonale lover. Regionen, og USA er på randen av en krig som kan unngås av USA, men sannsynligvis vil Biden og kongressen bestemme seg for å følge Netanyahu ned i avgrunnen, hele tiden avhengig av den amerikanske skattebetaleren til å betale regningen, og betale de blodige kostnadene.

Fra Global Research, publisert 5 april 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Netanyahu Is Determined to Drag the US Into War with Iran.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar