Derimot: Ikke til å tro: Russland gir 20 000 tonn kunstgjødsel gratis til Malawi.

Derimot.no

derimot.no:

Ikke til å tro:

Det er forskjell på å donere penger til de folkevalgte i kongressen slik ulike kapitalinteresser i USA driver med (f.eks. våpenindustrien), enn å donere kunstgjødsel til et helt land slik vi nå ser Russland gjør. Naturligvis er dette en politisk handling for å skape sympati. Det skjønner alle.

Likevel har den mer for seg en forsendelser av kuler og krutt. At dette vi gi politisk uttelling gjenstår å se. Mye er avhengig om gjødselen kommer dit den skal og ikke bare havner i korrupte lommer. Men at det er et smart trekk tviler vi ikke på. Dette er et trekk som vi gi Russland velvilje i mange afrikanske land.

Måtte bare kappløpet mellom øst og vest få slike former også i fremtiden. Denne former for donering truer ingen.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland gir gjødsel til Malawi. Nå søker de afrikansk støtte.

Den russiske regjeringen har donert 20 000 tonn med gjødsel til Malawi som del av et forsøk på å samle diplomatisk støtte fra forskjellige afrikanske nasjoner.

LILONGWE, Malawi (AP) – Den russiske regjeringen har donert 20 000 tonn med gjødsel til Malawi. Dette er et forsøk på å samle diplomatisk støtte fra forskjellige afrikanske nasjoner.

Russland vil gi i alt 260 000 tonn gjødsel til landene i Afrika. Den russiske ambassadøren til Malawi Nikolai Krasilnikov sa dette i en tale under overleverings-seremonien  på mandag i hovedstaden Lilongwe.

Han sa at han håper afrikanske ledere vil presse på for å få opphevet de internasjonale sanksjonene mot Russland når de skal delta på det andre Russland-Afrika-toppmøtet som skal holdes i St.Petersburg i slutten av juli.

Det er den russiske produsenten Uralchem-Uralkali som har produsert denne gjødselen og gitt det som gave til Malawi, sier Dmitry Shornikov, leder for firmaets sørlige Afrika-avdeling. Det er også de som står for overleveringen.

Gjødselen skal hjelpe Malawi til å oppnå sine mål om vesentlig å øke sin landbruksproduksjon, og hjelpe familier til å dyrke mer sunn og næringsrik mat, sier Shornikov.

Malawis landbruksminister Kawale sier at gjødslet skal bli gitt til 400 000 husholdninger som lever av landbruk for å øke deres landbruksproduksjon.

Til stede ved denne overleveringen var også en representant for FNs World Food-program.

Malawi stemte for å sensurere Russland i FN i fjor for deres invasjon av Ukraina.

Mer enn 15 andre afrikanske land avsto fra å stemme.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Precious Makochera

https://www.usnews.com/news/world/articles/2023-03-06/russia-gives-fertilizer-to-malawi-seeks-african-support

61 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 61 ganger.

Post Views: 36

Les artikkelen direkte på derimot.no