Derimot: Hvis boksen inneholder benzen.Tørrshampo kan være kreftfremkallende. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Populære tørrsjampomerker trekkes tilbake etter oppdagelsen av benzen som er kreftfremkallende.

Av Ethan Huff.

U.S. Food and Drug Administration (FDA , USAs legemiddletilsynet) har annonsert tilbakekalling av tørrsjampoer solgt av store selskaper på grunn av produktene som inneholder en kreftfremkallende forbindelse kalt benzen som er kreftfremkallende, som leukemi og blodkreft i benmargen.

«Benzen er en organisk kjemisk forbindelse som har blitt bevist å være kreftfremkallende, ifølge CDC,» sier en rapport. «Å bli utsatt for for benzen kan føre til ulike helseskader, som kreft og fertilitetsproblemer».

«Benzen er ikke en ingrediens som brukes til å lage tørrsjampo, det er i produkter som et resultat av en kjemisk reaksjon som kan oppstå i aerosolbokser, og det er grunnen til at en rekke spraydeodoranter og solkremer også har blitt tilbakekalt fordi de inneholder påvisbare nivåer av benzen».

Første gang annonsert i oktober 2022, påvirker tilbakekallingen følgende tørrsjampomerker, bruk av som legemiddeltilsynet sier kan forårsake potensielt livstruende blodsykdommer:
Dove, Nexxus, Suave, TIGI (Rockaholic og Bed Head), TRESemmé.

Benzen er en organisk forbindelse og den enkleste av de aromatiske hydrokarbonene. Molekylet består av en ring med 6 karbonatomer som hver har ett hydrogenatom hver bundet til seg. Benzen er en fargeløs og brennbar væske med en søtlig lukt og et høyt kokepunkt. Forbindelsen er kreftfremkallende. Wikipedia

«Tilbakekallingen skyldes benzen i drivmiddelet i aerosolboksene, ikke i selve sjampoproduktet», heter det i tilbakekallingen. «Drivmiddelet gir trykket i boksen som driver sjampoen ut».

I følge FDA er eksponering for benzen knyttet til et bredt spekter av symptomer som: Svimmelhet, hodepine, utmattelse, kvalme, blek hud, kortpustethet, oppkast. Alle som i dag har tørrsjampoer fra de nevnte selskapene oppfordres til å slutte å bruke dem og kaste dem umiddelbart. «Du bør også sjekke skapet ditt for andre produkter som kan bli omfattet av tilbakekallingen», sier byrået.

(Relatert: Det er mange kreftfremkallende stoffer for miljø og forbrukerprodukter som får folk til å utvikle kreft.)

Hvordan minimere risken for å bli utsatt for benzen.
Tørrsjampo er dessverre ikke de eneste produktene der ute som kan inneholde giftig benzen. Du og familien din kan utsette deg selv for det unødvendig, og det er derfor det anbefales å ta følgende forholdsregler:

1) Unngå å bruke tørrsjampo som kommer i spraybokser.

2) Bruk kun tørrsjampo som er utlevert med alternative drivmidler.

3) Bruk alltid verneklær og hansker når du bruker tørrsjampo.

4) Unngå å inhalere noe av sprayen.

5) Bruk kun tørrsjampo i et godt ventilert område.

Eonline com publiserte også en liste over benzenfrie tørrsjampoalternativer:

1) K18 AirWash tørrsjampo.

2) Verb Tørrsjampopulver.

3) Geologie Co-Wash Cleansing Conditioner.

4) I Dew Care tørrsjampopulver.

5) Håndlaget Heroes Non Aerosol Dry Shampoo Volume Powder.

6) Kristin Ess Hårduftfri tørrsjampopulver.

7) Billie Floof tørrsjampo.

8) Acure tørrsjampo.

9) Act + Acre Fulvic Acid Volumizing Dry Shampoo.

10) Bumble and Bumble Prêt-à-Powder tørrsjampopulver.

Husk at vi ikke har verifisert alle de andre ingrediensene i disse 10 benzenfrie tørrsjampo-alternativene, så sørg for å gjøre ditt ved å bruke ressurser som Environmental Working Groups (EWG) forbrukerveiledning, som inneholder informasjon om sikkerheten og toksisitet av et bredt spekter av forbrukerprodukter.

«Benzen er mye brukt i bensin», bemerket noen på X om en annen vanlig kilde til eksponering for benzen. «Ja, det er ganske farlig,» svarte Dr. Kristie Leong, M.D. «Det skal ikke mye til for å skade benmargen».

Fra Natural News, publisert 10 mai 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Popular dry shampoo brands RECALLED after cancer-causing ingredient discovered.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar