Derimot: Hvem er det som betaler mest skatt her i verden?Pfizer betaler 0 i skatt til tross for 58 milliarder dollar i inntekt i fjor – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Baxter Dmitry.

Big Pharma-giganten Pfizer betaler totalt $0 i skatt i år, til tross for at de har hentet inn enorme $58 milliarder i inntekter og nettoinntekt i løpet av regnskapsåret, og drar fordel av enorme skattebetalerfinansierte subsidier.

De som har fulgt med, forstår at Pfizer har sluppet unna med massemord ettersom de vaksinerte og de som har fått booster-injeksjoner fortsetter å plutselig dø, og lider av sjeldne og aggressive former for kreft rundt om i verden.

Men nyheten om at Pfizer også slipper unna uten å betale en krone i skatt, er spesielt ubehagelig med tanke på at Pfizers virksomheter er sterkt subsidiert av skattebetalerfinansierte offentlige tilskudd. Hvordan slipper de unna med å narre skattebetalerne så skamløst?

Hvert år sender Pfizer en hær av lobbyister til Washington DC, for å forsøke å manipulere skattereglene til deres fordel.

Dossier rapporterer: Takket være deres omfang, størrelse og skattebetalerfinansierte støtte, høster Pfizer og andre megaselskaper i Big Pharma skattefordeler som gjør nullskatt mulig. Slike privilegier gis ikke andre selskaper, og fremhever en utrolig ulik fortolkning av skatteregler som kommer megaselskaper til gode, på bekostning av den vanlige innbygger og småbedrifter.

Nyheten er spesielt ubehagelig for amerikanske skattebetalere, med tanke på at Pfizers inntekter i USA i løpet av covid-tiden kom fra amerikanske skattebetalerne selv.

Skattebetalerne subsidierte forskning og utvikling, godkjenningsprosessen, innkjøp og implementering av Pfizers giftige mRNA-produktlinje. mRNA-vaksinene, sammen med den mislykkede orale Paxlovid-pillen, ga Pfizer en uovertruffen profitt, og leverte titalls milliarder i årlig fortjeneste.

Gjennom årene har Pfizer produsert et utrolig omfattende utenlandsk apparat for å unngå beskatning, sammen med hundrevis av datterselskaper, og som finnes i over seksti forskjellige land. I mange år har Pfizer – i likhet med mange av sine Fortune 100-kolleger – flagget ut nesten all sin fortjeneste, og effektivt nullstilt skattebyrden.

Selv om selskapet har hovedkontor i New York, sørger Pfizers hær av advokater og regnskapsførere for å styre tap til USA, samtidig som de knytter overskuddet til kjente skatteparadiser som Sveits, Irland, De britiske jomfruøyene og Singapore.

Og hvert år bruker Pfizer titalls millioner dollar på lobbyvirksomhet av kongress- og parlamentsmedlemmer for å manipulere skattereglene til deres fordel.

Fra The People’s Voice, publisert 17 april 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Pfizer To Pay $0 In Taxes Despite Raking In $58 Billion In Revenue Last Year.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar