Derimot: Helse dreier seg om penger for Pfizer: Etter covid-vaksiner satser de nå på kreftmarkedet. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Pfizers direktør Albert Bourla: Kreftmarkedet er vårt nye covid og vi vil redde verden igjen.

Av News Voice.

Den amerikanske legemiddelprodusenten Pfizer har rettet blikket mot kreftvaksiner i kreftmarkedet, etter at lønnsomheten til covid-vaksiner er over. Det sa Pfizer-sjef Albert Bourla i et intervju for Fox Business.

Albert Bourla sier at Pfizer forventer å tjene store penger på nye vaksiner mot kreft. Pandemien ga rekordinntekter til selskapet. Bare i 2022 fikk Pfizers et samlet salg på 157 milliarder dollar. Selskapets covid-vaksine innbrakte 37,8 milliarder dollar, og deres antivirale behandlingspille Paxlovid innbrakte ytterligere 18,9 milliarder dollar.

Statistikk fra Statista viser et fallende resultat for Pfizer fra 2010-2022, men fra og med fjerde kvartal 2020 steg overskuddet voldsomt oppover. Selskapets aksjer har siden falt med 42 % siden slutten av 2022, på grunn av den sterkt fallende etterspørselen etter covid-vaksiner.

I sitt intervju med Fox Business sa Albert Bourla at Pfizer er i ferd med å finne gull igjen med sin nye strategi: «Onkologi, det er vårt nye Covid». (Onkologi er studiet av kreftsykdommer).

«Vi gjorde det vi gjorde med covid. Vi er veldig stolte over å ha reddet verden, men det er bak oss nå. Vi ønsker å gjøre det en gang til, og jeg tror onkologi er vår beste sjanse til å gjøre det».

Albert Bourla

På slutten av 2023 kjøpte Pfizer Seagen (tidligere Seattle Genetics) for 43 milliarder dollar, et bioteknologiselskap som spesialiserer seg på monoklonale antistoffbaserte legemidler, også kjent som antistoff-medikamentkonjugater, eller ADC. Seagen var tidligere kjent for sitt flaggskip-produkt Adcetris, som brukes til å behandle lymfom. Et annet medikament i selskapets portefølje som har vist «fenomenal virkning», er Padcev mot blærekreft. Salget av Padcev har økt med 164 % siden Pfizer kjøpte det, sier Bourla.

Albert Bourla:»det er ingenting som skremmer mennesker over hele verden mer enn kreft».
Bourla lover at det vil komme nye sensasjonelle vaksiner i fremtiden som «vil ha en betydelig innvirkning på kreftpasienter».
Pfizer kunngjorde overgangen til kreftbehandling innen utgangen av 2023: «Det er ingenting som skremmer mennesker over hele verden mer enn kreft, fordi det påvirker alle». «Jeg håper at vi vil lykkes med vårt oppdrag. Jeg er optimistisk og tror at vi vil se betydelig fremgang de neste 10 årene.

I januar 2024 annonserte selskapet at det planlegger å utvikle minst åtte storselgende vaksiner mot kreft innen 2030, og å doble antall pasienter som behandles med selskapets legemidler, skriver RT.

Fra NewsVoice, publisert 6 mai 2024.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker og oversikter i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Pfizers VD Albert Bourla: Cancermarknaden är vårt nya covid och vi ska rädda världen en gång till.

Forsidebilde: National Cancer Institute

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar