Derimot: Handelsreisende i terror og død IS-terrorister fra Syria hentet til Ukraina som leiesoldater for å kjempe mot Russland. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Trond Ali Linstad

Les overskriften en gang til! Det har vært en stor terroraksjon i Moskva. Og hvem kan stå bak? Er det de styrende i Ukraina som vil degradere Putin? Ved bruk av utenlandske terrorister? Og betale godt for det?

Ja, mye tyder på det! De arresterte terroristene oppgis å være fra Tadsjikistan. Etter terrorangrepet på flukt til Ukraina. IS-terrorister fra liknende områder som Tsjetsjenia som har vært leiesoldater for de USA-støttete styrkene i Syria, er nå hentet til Ukraina for å kjempe mot russiske styrker. Tjene Ukrainas interesser, og gjerne fremme ukrainsk terrorisme i Russland.

Det kan være dette vi har sett i Moskva! Og etter hvert som NATO og vestlige makter taper i Ukraina, kan det bli metode for framtiden, viktig kritisk å følge med.

Al Mayadeen Net skriver, fra den 8. mars 2022:

Nærmere 450 ekstremistiske arabiske og utenlandske statsborgere har ankommet Ukraina fra Idlib for å kjempe mot Russlands styrker, mindre enn bare tre dager etter at de forlot Syria og passerte gjennom Tyrkia.

Slektninger til ekstremister som har ankommet Ukraina fortalte Sputnik at erfarne krigere fra terrorgruppen Hayat Tahrir al-Sham (den omdøpte versjonen av Jabhat Al-Nusra, dvs. Al-Qaida) har holdt en rekke møter med seniorledere i Turkistan Islamic Party gruppen og Ansar Al-Tawhid og Hurras al-Din-gruppene, og ble enige om å la en rekke av alle deres krigere komme inn i Ukraina gjennom tyrkisk jord.

Kildene la til at de fleste av disse fremmedkrigerne er veteraner fra Syria-krigen, og som hadde forårsaket problemer i Idlib, og fikk denne muligheten til å kjempe mot Russland som et kompromiss der de ville få en ny start og med en akseptabel inntekt.

Rundt 300 av disse leiesoldatene er syriske statsborgere som opprinnelig kommer fra landsbygda i Idlib og Aleppo, mens de 150 andre er belgiske, franske, kinesiske, marokkanske, tunisiske, tsjetsjenske og britiske statsborgere.


Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar