Derimot: General for US Marines: Krig er svindel – Derimot

Derimot.no
Derimot: General for US Marines: Krig er svindel – Derimot

derimot.no:

Dette antikrigs-innlegget til generalmajor i US Marines, Smedley Butler (1881-1940), er egentlig tidløst og svært sterkt i formen. Det er gjennomsyret av en ærlighet som savnes i en tid med spinndoktorer (profesjonelle løgnere) og taleskrivere (virkelighetsomformere). Dette er et utdrag fra talen til Butler (to ganger tapperhetsmedaljen i det amerikanske marinekorpset). Den ble holdt i 1930. Talen ble seinere omskrevet til et lite hefte. På bakgrunn av alle krigene USA har startet de siste ti-årene med høytidsstemte begrunnelser om frihet, og demokrati, er det helt på sin plass å sitere Butler for å forstå hva dette i virkeligheten dreier seg om: internasjonal kriminalitet for en elite som er ute etter stadig mer penger.

Akkurat i disse dager nå når USA er i ferd med å gå i oppløsning kan det være verdt å minnes personer som advarte mot den politikken landet har fulgt stort sett siden og som har ført til at de nå står foran avgrunnen.

Knut Lindtner

Jeg har tjenestegjort i alt fra 2. Lieutenant til Generalmajor. I løpet av denne tiden har jeg vært en slags førsteklasses muskelmann for Big Business , for Wall Street og for bankierene. Kort sagt, jeg var en svindler, en gangster for kapitalismen. Generalmajor Smedley Butler

Krig er svindel

Krig er bare svindel.  En slik svindel blir best beskrevet, tror jeg, som noe som ikke er hva det ser ut som, for folk flest.  Bare en liten gruppe vet hva det dreier seg om. Krigen utføres til fordel for svært få på bekostning av massene.

Jeg tror på et tilstrekkelig forsvar av kystlinjen vår og ingenting annet.  Hvis en nasjon kommer hit for å slåss, da skal vi  slåss.  Problemet med Amerika er at når dollaren bare gir 6 prosent hjemme,  blir USA rastløs og drar utenlands for å få 100 prosent.  Da følger flagget dollaren og soldatene følger flagget.

«Flagget følger dollaren og soldatene følger flagget.»

Jeg ville ikke gått til krig igjen, noe jeg tidligere har gjort for å forsvare noen elendige bankinvesteringer.  Det er bare to ting vi bør slåss for.  Det ene er å forsvare våre hjem og det andre er grunnloven. Krig av noen annen grunn er simpelthen svindel.

Det er ikke noen triks i svindelen som militærgjengen ikke bruker.  De har sine «tåkeleggere» for å peke ut fienden, sine muskelmenn for å ødelegge fienden, sin hjernetrust for å planlegge krigsforberedelser og en “Big Boss” super-nasjonalistisk kapitalisme.

Det kan se rart ut at jeg, en militær, bruker en slik sammenligning.  Sannferdighet tvinger meg til det.  Jeg har tilbragt trettitre år og fire måneder i aktiv militærtjeneste i landets beste militære gren, «the Marine Corps».  Jeg har tjenestegjort i alt fra 2. Lieutenant til Generalmajor.  I løpet av denne tiden har jeg vært en slags førsteklasses muskelmann for Big Business , for Wall Street og for bankierene. Kort sagt, jeg var en svindler, en gangster for kapitalismen.

Marine-korpset

Jeg hadde mistanke om at jeg var en del av denne svindelen mens jeg holdt på.  Nå er jeg sikker på det.  Som alle medlemmer av den militære profesjon, hadde jeg aldri en selvstendig tanke før jeg forlot tjenesten.  Mine mentale åndsevner forble skinndøde mens jeg adlød ordrene fra mine overordnende. Dette er typisk for alle i militær tjeneste.

Jeg hjalp til å gjøre Mexico, spesielt Tampico,  til et sikkert sted for amerikanske oljeinteresser i 1914.  Jeg hjalp til å gjøre Haiti og Cuba til et anstendig sted for National City Bank-gutta hvor de kunne hente inntekter, jeg hjalp til å voldta et halvt dusin sentralamerikanske republikker til fordel for Wall Street.  Listen over svindler er lang.  Jeg hjalp til å renvaske Nicaragua for den internasjonale banken Brown Brothers i 1909-1912.  Jeg bragte lys til Den Dominikanske Republikk av hensyn til amerikanske sukkerinteresser i 1916.  I Kina sørget jeg for at Standard Oil kom seg vekk uskadet.

Smedly Butler til høyre under China-ekspedisjonen

I løpet av disse årene hadde jeg, som gutta på bakrommet ville si, en voksende virksomhet.  Når jeg ser tilbake på det, tror jeg at jeg kunne gitt Al Capone noen tips  om de tre beste distriktene å operere i.  Jeg opererte på tre kontinenter.

Dette utdraget er oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Bilder/tekst: Knut Lindtner

Innlegget har tidligere vært publisert på derimot.no

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar