Derimot: Gaza-krigen.Nok en jødisk Biden-medarbeider trekker seg i protest. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Jeg er spesielt imponert over slike personer som hun det refereres til under. Hun vet at hun vil bli utstøtt av deler av den flokken hun tilhører, USA-jødene, men velger likevel å gjøre det. Det er ikke bare en moralsk protest, men en protest som helt sikkert koster svært mye personlig.

Samtidig forteller dette også hvilket inntrykk krigen gjør i opinionen i USA og hvorfor det er viktig å få stoppet sosiale medier som Tik-Tok som formidler bilder til ungdommen som vekker dem opp av Hollywoods tornerosesøvn på en mer enn brutal måte. De får virkeligheten usminket inn i farger og den er noe elt annet enn politikernes fagre ord i lyserød bomull.

Knut Lindtner
Redktør

En Jødisk Biden-utnevnt medarbeider trekker seg fra innenriksdepartementet etter Gaza-slakt

Lily Greenberg Call sier at Biden ‘fremviser jøder som ansiktet til den amerikanske krigsmaskinen’

av Dave DeCamp

En høytstående tjenestemann i innenriksdepartementet har blitt den første jødiske politiske utnevnte til å trekke seg offentlig i protest mot president Bidens støtte til israelsk slakting av palestinere i Gaza.

«Jeg begynte i Biden-administrasjonen fordi jeg tror på å kjempe for et bedre Amerika, for en fremtid der amerikanere kan trives: en med økonomisk velstand, en sunn planet og like rettigheter for alle mennesker. Jeg har dedikert min karriere til kandidater som jeg trodde ville fremme denne visjonen», skrev Call i oppsigelsesbrevet. «Men jeg kan ikke lenger, med god samvittighet, fortsette å representere denne administrasjonen midt i president Bidens katastrofale, fortsatte støtte til Israels folkemord i Gaza.»

Lily Greenberg Call

I et intervju med AP sa Call at Biden brukte jøder for å rettferdiggjøre støtte til slaktingen. Hun pekte på kommentarer Biden kom med på et Hanukkah-arrangement i Det hvite hus der han sa: «Hvis det ikke var noe Israel, ville det ikke vært en jøde i verden som var trygg.»

Call sa at Biden «gjorde jøder til ansiktet til den amerikanske krigsmaskinen. Og det er så dypt feil.»
I hennes oppsigelsesbrev skrev Call: «Jødisk sikkerhet kan ikke – og vil ikke – gå på bekostning av palestinsk frihet. Å gjøre jøder til ansiktet til den amerikanske krigsmaskinen gjør oss mindre trygge.»

Ifølge AP var Call en langvarig aktivist og talsmann for Israel før hun begynte i regjeringen. I brevet sa Call at hun hadde tilbrakt «hele livet» i jødiske samfunn i USA og Israel.

«Folk i samfunnet mitt mistet sine kjære under Hamas’ angrep 7. oktober, kjære ble drept, fordrevet og tatt som gisler. Jeg er livredd for økende antisemittisme rundt om i verden», skrev Call. «Og likevel er jeg sikker på at svaret på dette ikke er å straffe millioner av uskyldige palestinere kollektivt gjennom fordrivelse, hungersnød og etnisk rensing.»

Så langt har tre tjenestemenn i utenriksdepartementet, en tjenestemann fra utdanningsdepartementet og en offiser fra den amerikanske hæren som jobber for Pentagons forsvarsetterretningsbyrå offentlig trukket seg i protest mot Bidens støtte til Israel. Harrison Mann, som jobbet for DIA, pekte også på sin jødiske arv som en grunn til å slutte.

«Jeg ønsker å presisere at som etterkommer av europeiske jøder, ble jeg oppvokst i et spesielt utilgivelig moralsk miljø når det kom til temaet ansvar for etnisk rensing – min bestefar nektet å kjøpe produkter produsert i Tyskland – hvor det var av største betydning. av ‘aldri igjen’ og utilstrekkelighet med å ‘bare å følge ordre’ ble ofte gjentatt,» sa han.

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar