Derimot: For de som kan lese mellom linjene i våre store medier er det tydelig.Nå går det utfor bakke i Ukraina. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Vesten glir over i kaos når krisene i Ukraina og på Gaza forverres.

Av Larry Johnson

X-CIA-analytiker

Hver dag som går bringer flere alvorlige nyheter for Ukraina, ettersom Russland trapper opp angrepene langs hele kontaktlinjen. Russland følger en svermestrategi – tenk på en sverm av bier som angriper deg. Du kan avverge én sint bie, kanskje to eller tre. Men når du blir jaget av et dusin bier, og det tallet øker for hvert minutt som går, er du i store problemer. Det er Ukrainas situasjon i dag. Russland starter angrep på flere punkter, samtidig, langs hele kontaktlinjen, som strekker seg fra Sumy i nord til Zaporyzhia i sør. Det russiske målet er ganske gjennomsiktig – tving Ukraina til å sette inn begrensede ressurser for å motvirke disse nye angrepene og i prosessen svekke Ukrainas forsvar. På et tidspunkt vil Ukraina knekke sammen; de eksploderer som en ballong fylt med luft mer enn de tåler.

Neokon-gruppen i Washington DC er i opprør, med en økende erkjennelse av Ukrainas truende nederlag. Løsningen deres? Mer av alt som ikke virker!! Jepp, de vil at Biden og hans forsvarsminister, Lloyd Austin, skal tømme de amerikanske militærlagrene og sende alt mulig til Ukraina, inkludert langdistansemissiler som vil bli brukt til å treffe mål dypt inne i Russland. Idioter!!

I mellomtiden startet Russland sin taktiske atomvåpenøvelse i dag. Det betyr at denne øvelsen var planlagt i god tid. Dette er ikke noe som har kommet til i etterkant av Putins kunngjøring fra to uker tidligere. Øvelsen er et klart budskap til Vesten — FAFO!! (For de som ikke er kjent med akronymet FAFO, betyr det, Ikke lek med ilden! (redaktør))

NATO står overfor noen svært ureine farvann. Attentatforsøket på den slovakiske statsministeren Fico blir nå beskrevet av slovakiske tjenestemenn som et terrorangrep med støtte utenfra. Det er allment antatt at Fico ble et mål fordi han motsatte seg ytterligere bistand til Ukraina. Så har du det faktum at Serbia og Ungarn nylig hadde varme, hjertelige møter med Kinas Xi Jinping, og signerte avtaler som utvider deres samarbeid med Kina. Det passer dårlig for Washington, DC.

Så i dag får vi vite at ytterligere to NATO-land – Spania og Norge (og Irland, red)– anerkjente palestinerne som en stat. Dette trekket ble mottatt i Washington og Tel Aviv med raseri og fordømmelse. Denne kunngjøringen gjør én ting sikkert – NATO vil ikke gripe inn på Israels side med det første.

Å, glemte nesten. Houthiene satte ned ytterligere 32 millioner dollar Predator Drone (aka Reaper) denne uken. Det markerer #5. Jeg mistenker at Houthis-våpnene som slo ned disse fem dronene koster mindre enn 5 millioner dollar. Gjør regnestykket – 32 x 5 = 160 – 5 = 155. Fra et kostnads-nytte-synspunkt får houthiene virkelig noe for pengene for å hindre den fremste marinestyrken på planeten. Fantastisk.

Artikkelen er noe forkortet.

Forsidebilde: Usman Yousaf

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar