Derimot: F-35 er innkjøpt svindyrt søppel. De fleste flyene fungerer ikke. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

F-35. Virkelig en flygende kalkun.

Av Knut Lindtner

I en videokommentar omtaler Andrei Martyanov USAs flåte av jagerfly og ikke minst F-35 som nå Nato-land har kjøpt i hopetall – Norge flest av alle pr. innbygger. Kommentaren han levner ikke flyet noen som helst ære og han omtaler det som direkte søppel.

Hele videoen hans kan sees her. Siden han er en russiskfødt militæranalytiker som nå bor i USA (California) er engelsken hans preget av russisk aksent, men likevel forståelig for de som vil høre kommentarene hans:

I denne kommentaren trekker han frem rapporter fra USAs forsvarsdepartement om F-35 som i praksis bekrefter det han her hevder. I begge rapportene under vil en se at de fleste F-35-flyene ikke kan utføre de arbeidsoppgaver de er satt å gjøre:

Full mission capable rate betyr at det er i stand til å gjøre alle de oppgaver det er konstruert for. Mission capable rate betyr at de minst klarer å utføre en av funksjonene de er konstruert for. Tallene forteller at dette svindyre flyet er en katastrofe. Bare knapt 32 prosent av dem klarer å yte det de er konstruert for og som vi har betalt for. Norge har bestilt 52 av disse og dette forteller at innkjøpet er en militær og økonomisk svindel.

Ser en på de første F-35-flyene som ble produsert er situasjonen enda verre:

Dette viser F-35 fly produsert mellom 2008 og 2011. Praktik talt ingen av dem fungerer slik det var lovet.

Vi har her på Derimot.no tidligere hatt en rekke artikler og kommentarer om dette og disse tallene bekrefter at vi hadde helt rett. Men det dette illustrerer er et generelt forfall i vesten som trer frem på ulikt vis. Vi er flinke gjennom medie-propaganda og forvrengning av faktiske forhold å holde befolkningen i lykkelig uvitenhet om hva som faktisk foregår, med det har sine grenser. Virkeligheten vil innhente oss før eller siden uansett hva en tuter folk ørene fulle av.

Vi har nå blitt fortalt i lang tid at Russland taper krigen i Ukraina. Medie-retretten kommer svært forsiktig i våre NRK og andre store medier. Det må gjøres slik for at folk ikke skal forstå at de er lurt trill rundt i 2 år. Men realiteten er at ingen militære i jobb i Nato tør å fortelle oss om omfanget av katastrofen i Ukraina for Nato. Og jeg tror heller ikke at de forstår den russiske strategien (utmattelseskrig) som nå vinner krigen.

Det mislykkete F-35-prosjektet er en del av den samme historien. Norge har sløst vekk hundrevis av milliarder kroner på et fly som ikke holder det som ble lovet. Og ingen forteller det til befolkningen: De har ikke godt av å vite det. Det kalles demokrati.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar