Derimot: EU prioriterer våpen til korrupte Ukraina, ikke sin egen befolkning.Nå kommer demonstrasjonene mot kulde, dyrtid og arbeidsledighet.

Derimot.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

derimot.no:

En snakker i mediene om mindre demonstrasjoner i Russland mot krigen som en stor del av den russiske befolkningen støtter. Ikke nok med det. Mange i Russland mener at de har vært alt for tilbakeholdne i krigføringen og at den skulle ha vært avsluttet nå. Når Russland nå innkaller 300 000 reservister er det likevel noen mindre protester mot dette i landet.

Det er disse mindre protestene som får de vestlige medienes oppmerksomhet, mens en behendig overser den stormen som nå bygger seg opp i er rekke europeiske land som følge av at befolkningen nå får dyrtid, rentehevinger, energimangel og arbeidsledighet som i stor grad er et resultat av sanksjonene fra EU-lederne mot Russland.

Det er rart at store demonstrasjoner mot vestlige regjeringer får liten omtale, mens små mot den russiske regjeringen får svært god medie-dekning. Men det er slik våre store medier fungerer.

Forstår ikke den jevne europeer ikke sitt eget beste, altså at det å sende våpen til Ukraina for å forlenge en håpløs krig er mye viktigere enn å sikre arbeid, lønn og varme i husene til folk?

Knut Lindtner
Redaktør

Tusenvis tar til gatene i Belgia mot skyhøye strømpriser.

Av Charles Kennedy.

Tusenvis av mennesker protesterte mot skyhøye strømpriser og levekostnader i den belgiske hovedstaden Brüssel på onsdag..

Illustrasjonsfoto fra Hyde Park

Dagen før var det lignende protester i Slovakia, og tidligere denne måneden i Den Tsjekkiske Republikken. I Belgia  ble det kalt de det »en nasjonal aksjonsdag» av  Associated Press (AP).

Rundt 10 000 personer protesterte over hele landet. De forlanger en løsning på de skyhøye strøm- og gass-prisene, og på den voldsomme økningen på levestandarden. Ifølge AP, som siterer en belgisk menigsmåling, så har  strøm- og gassprisene blitt nesten doblet på ett år.

Mer enn 64 % av belgierne er bekymret for at de ikke skal kunne betale strøm-regningene. I juni tok 70 000 belgiske arbeidere til gatene. De protesterte mot den skyhøye økningen i levestandarden.

På tirsdag var det lignende protester i Slovakia. Der demonstrerte flere tusen i hovedstaden Bratislava mot den høye inflasjonen. Protestantene mot regjeringen var organisert av venstre-opposisjonen, men også noen av høyrekreftene sluttet seg til dem. Protestantene skylder på regjeringens støtte til Ukraina for den økende inflasjonen.

I den første uken av september har masse-protester også rystet Den Tsjekkiske Republikken. Der samlet rundt 70 000 seg i hovedstaden Praha for å demonstrere mot regjeringen for de skyhøye levekostnadene. Men den tsjekkiske statsministeren advarer dem og sier de er påvirket av russisk propaganda.

Risikorådgivningsbyrået Verisk Maplecrofts oversikt sier at i mer enn halvparten av de 198 landene som kommer inn under deres indeks har det vært sivil uro i siste kvartal.

«Verden står overfor en enestående økning av sivil uro etter hvert som regjeringene av alle slags farger står overfor uro som et resultat av inflasjonen som øker på grunn av prisene på matvarer og energi», sier deres fremste analytiker Torbjørn Soltvedt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Thousands-Take-To-The-Streets-In-Belgium-Against-Soaring-Energy-Prices.html

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 12

Les artikkelen direkte på derimot.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar