Derimot: Etter en blodig nese i Rødehavet. USA skryter nå over store militære bragder mot motstandere som ikke kan ta igjen. – Derimot

derimot.no:

Sjølskryt skal en høre på, for det kommer fra hjertet. Etter nederlaget overfor Houthiene, som ble sminket som en seier, trengte USAs oppblåste militære noe å blåse opp sjølbildet på. Det ble flyangrep mot en motstander som mangler midler til å slå tilbake – altså en langt svakere motstander. Houthiene skulle også være det på papiret, men var det ikke i praksis.

Hvordan USA har tenkt at Iran skal være i sammenligning med Houthiene, vet vi ikke, men dårligere enn Houthi-regjeringen er Iran ikke – tvert imot. Slik er det når skolebøllen møter en som er sterkere enn seg selv. Da slikker han sårene og reparerer selvrespekten ved å gå løs på noen som ikke kan ta igjen. Vi tror militæranalytiker Andrei Martyanov har helt rett: USA er nå fryktelig på etterskudd militært. Juniorpartnerne i NATO er i en lavere divisjon, så de snakker vi ikke om.

Det som skjer i Rødehavet, vil måtte få politiske konsekvenser i tiden som kommer. I praksis betyr dette at NATO heller ikke er så fryktinngytende som mange tror. Men USA/Vesten er best i propaganda – det er det ingen tvil om. Hollywood er i en særklasse god til å smi historier som virker som realiteter, og som mange tror på. I det virkelige livet holder dette en stund, men nå ser vi svakhetene som tyter frem under Hollywood-glitteret.

Houthiene har lært USA noe om den faktiske verden – og det uten flyvåpen. I praksis har store ord bare kraft i den grad de kan støttes av store handlinger.

Knut Lindtner
Redaktør

USA har avfyrt «sitt største angrep noen gang fra et hangarskip» forteller en kommandør.

Rundt 125 000 pund (62,5 tonn) ammunisjon (bomber og missiler) ble sluppet fra marinens fly i Somalia, sier admiral James Kilby.

James Kilby

USAs marine har gjennomført sitt største luftangrep noen sinne fra et hangarskip. Dette skjedde under en operasjon i Somalia tidligere i år, forteller admiral James Kilby, fungerende sjef for marines operasjoner.

USS Harry S. Truman og deres angrepsgruppe «avfyrte det største luftangrep i verdenshistorien, 125 000 pund (62,5 tonn) fra et enkelt hangarskip»,  påsto USAs  topp-admiral i en hendelse der tenketanken Council of Foreign Relations var vert.

Det skjedde i Washington på mandag. En forsvarsansatt tjenestemann fortalte Business Insider på onsdag at bombingen skjedde 1. februar, og involverte 16 F/A-18 Super Hornets. 

Ifølge USAs Africa Command ble det gjennomført 25 luftangrep mot Den Islamske Staten (IS) og den Al-Qaida-tilsluttede gruppen Al-Shebab, som amerikanske styrker i Somalia har kjempet mot siden januar.  Hangarskipet, som har vært utplassert i Midt-Østen siden i fjor høst, forlot Rødehavet tidligere denne måneden for å delta på NATO-øvelser i Middelhavet, før de vendte nesen hjem mot Norfolk, Virginia. 

I det siste halvåret har de spilt en rolle i USAs forsøk på å hindre Houti-soldater å angripe skip utenfor kysten til Jemen. Truman har gjennomført 670 angrep mot houtiene, og avskåret 160 fiendtlige droner og missiler, sier Kilby.

Houtiene «er ikke Kina, men de er en trussel, og de jakter etter våre skip. Man må forstå dette, og ikke være avvisende rundt dette. Man må heller være forberedt på det vi skal fokusere på nå», understreker admiralen.

Truman opphold i Rødehavet ble skjemmet av flere hendelser. I desember ble et av våre krigsskip angrepet av et amerikansk F/A-18,  det amerikanske militæret beskriver dette i ettertid som en «tilsynelatende hendelse  med vennligsinnet ild».Sent i april falt et F/À-18 og en traktor overbord fra hangarskipets baug da skipet manøvrerte rundt for å unngå angrep fra houtiene. 

Tidligere denne måneden feilet Trumans kabelsystemer da et annet F/S-18 skulle lande på dekket. Flyet, som koster rundt 60 millioner dollar, falt over bord.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/618000-us-somalia-strike-truman

Les artikkelen direkte på derimot.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar