Derimot: Er USA bevisst på sin egen dobbeltmoral?USA sanksjonerer Iran for motangrepet, men nekter å sanksjonere Israel for folkemord i Gaza. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Cassie B.

Det amerikanske representantenes hus har godkjent sanksjoner mot Iran etter landets gjengjeldelsesangrep på Israel i helgen. Majoritetsleder Steve Scalise sa: «I lys av Irans uberettigede angrep på Israel, vil vi gå fra vår tidligere annonserte lovgivningsplan neste uke, til en lovgivning som støtter vår allierte Israel og holder Iran og dets terrorister ansvarlige».

Det første, HR 6408, er rettet mot å endre «Internal Revenue Code» for å «avslutte skattefritaksstatusen til terroriststøttende organisasjoner». Det andre lovforslaget er HR 5923, også kjent som «Iran China Energy Sanctions Act». Det tredje lovforslaget var HR 5921, kjent som No U.S. Finansieringsloven for Iran. Avstemninger om HR 6245, «Holding Iranian Leaders Accountable Act», og HR 6015, «Iran Sanctions Accountability Act» forventes snart.

Økonomiske sanksjoner mot Iran vil bli kunngjort.
Finansminister Janet Yellen forbereder også sanksjoner mot Iran. Hun har lovet at USA vil påføre landet økonomisk straff etter angrepet på Israel. Biden-administrasjonens økonomiske sanksjoner mot Iran, blir tolket som en melding til Israel om at militæraksjon kanskje ikke er svaret, men økonomiske sanksjoner kan være en effektiv måte å straffe landet. Yellen forventes å presse andre finansministre som deltar på IMFs årlige vårmøter i Washington, D.C. denne uken, til å samarbeide med USA om å koordinere sanksjoner mot Iran.

En kopi av åpningsreplikken hun har til hensikt å komme med på pressekonferansen, ble innhentet på forhånd av Axios, indikerer at hun forventes å si: «Finansdepartementet vil samarbeide med våre allierte for å bruke vår sanksjons-myndighet til å fortsette å hindre Iran- regimets ondartede og destabiliserende aktivitet». Hun legger til: «Angrepet fra Iran understreker viktigheten av finansdepartementets arbeid for å bruke våre økonomiske verktøy for å motvirke Irans ondartede aktivitet».

I mellomtiden sa John Kirby, talsmann for nasjonal sikkerhet i Det hvite hus, at «G7-landene også vurderer sanksjoner mot Iran for å isolere landet på den internasjonale scenen, og øke det økonomiske presset på regimet».

Dette kommer etter at Iran skjøt opp hundrevis av missiler og droner mot Israel i helgen, som nesten alle ble skutt ned før de nådde Israel. Angrepet var som svar på et israelsk angrep som drepte en høytstående tjenestemann fra Islamske revolusjonsgarden, og flere andre høytstående tjenestemenn.

USA sanksjonerer Iran for selvforsvar, men nekter å sanksjonere Israel for folkemord på Gaza.
Selv om USA har vært raske med å sanksjonere Iran, for det som var en gjengjeldelsesaksjon som ikke drepte noen, har de ikke vært villig til å sanksjonere Israel for deres folkemordskrig i Gaza som har et offisielt dødstall på minst 33 000 palestinere.

Til tross for økende internasjonale oppfordringer om å la mer bistand strømme inn i Gaza etter hvert som den humanitære krisen forverres, er det få land som har innført sanksjoner mot Israel, også USA, som har nedlagt veto mot resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd som krever våpenhvile i Gaza.

Fra Natural News, publisert 19 april 2024.
Oversatt fra engelskog noe forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: U.S. to sanction Iran for drone strikes but refuses to sanction Israel for genocide.

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar