Derimot: Er kvinner i politikken fornuftigere enn menn?To kvinner, toppledere i Finland og Litauen, synes krig mot Russland er en god ide. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Det var noen stemmer som for lenge siden hevdet at en måtte få flere kvinner med i politikken fordi den vil da mykne med mer feminint innslag. De stemmene har forstummet helt. Finlands utenriksminister bidrar til dette sammen med Litauens statsminister.

Og de er ikke aleine. Jeg husker Margaret Thatcher i Storbritannia som knuste den britiske fagbevegelsen. Jeg husker Hillary Clinton som var arkitekten bak ødeleggelsen av Afrikas fremste velferdsstat. I Tyskland har de nå en utenriksminister fra «De Grønne», Annalena Baerbock, som på direkten erklærte krig mot Russland, men trakk det tilbake da hun forstod at hun hadde gått for langt.

Utseende bedrar. Hun er forrykt. Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock, erklærte krig mot Russland.

I Norge har vi hatt Erna med egne regler for seg (koronaregler) og sin ektemann (børsspekulasjon). Hun er glatt som en ål. Og vi har en Venstreleder, Guri Melby, som er utrolig krigskåt. Og så har vi andre ledere i Nato-land som ikke har lært av sin historie som f.eks. de to fra Finland og Litauen.

Disse vil gjerne gå til krig mot Russland hvis Nato bestemmer seg for det. Ukraina har mistet en halv million gutter og jenter, ifølge russiske tall. Det er sannsynligvis for lavt, men uansett er det en katastrofe for landet, ikke minst fordi krigen kunne vært unngått hvis Nato hadde gitt Russland de sikkerhetsgarantier de ba om.

Ingen av disse jentene snakker om fred, avspenning, nedrustning og forhandlinger. Det er ord som er verre en pornografiske gloser. Ordet FRED er som å banne i Nato-kirken. Det vil ingen av dem ha, de vil ha det motsatte, krig og opprustning. Dette er krigsindustriens lydige lakeier. Nei, her er det ingen myke verdier.

Knut Lindtner
Redaktør

Et av de nye NATO-medlemmene støtter Macron om NATO-tropper i Ukraina.

Den franske presidenten har rett i sitt forsøk på å være «strategisk ambisiøs» i denne saken, sier Finlands utenriksminister. 

Den franske presidenten Emmanuel Macron har gjort det rette i sitt forsøk på å være «strategisk ambisiøs» så Russland fortsatt må undres over om et samlet Vesten faktisk vil utplassere NATO-tropper i Ukraina eller ikke.Det sier den finske utenriksministeren Eline Valtonen.

Finlands utenriksminister Elina Maria Valtonen

I en samtale med Financial Times på søndag, støtter Valtonen den holdningen den franske presidenten har inntatt når det gjelder utplassering av tropper for å støtte  Kievs kamp mot Moskva. Men at det ikke er noen aktuell nød for å sende dem inn nå.

«Akkurat nå er det ikke tidspunktet til å sende støvelbrigadene  inn på bakken i Ukraina, og vi er ikke en gang villige til å diskutere saken på det nåværende tidspunktet. Men om vi ser lenger fram i tid kan vi ikke utelukke noe», slår Valtonen fast. 

De ambisiøse planene rundt denne saken som  Paris har kommet med er riktige, mener hun . Det vil få Moskva til å undres på hvor omfattende den vestlige støtten til Ukraina fortsatt er. Og hvor villige NATO-landene vil være til å gå med i konflikten med Russland, antyder Valtonen.

«Hvorfor skal vi, spesielt nå når vi ikke vet hvilken vei denne krigen vil gå og ikke vet hva som vil hende i fremtiden, vise fram alle kortene? Jeg vet det iallfall ikke», argumenterer hun med.

Et annet, mindre medlem av denne USA-ledede militære blokken, Litauen, har kommet med lignende synspunkter. Deres statsminister Ingrida Simonyte lovpriser også Mactons påståtte forsøk på å være «strategisk ambisiøs» overfor Russland.

Statsminister Ingrida Simonyte

 «Det jeg liker best er de siste to kunngjøringene Macron har kommet med, der han faktisk sier hvorfor skal vi lage oss en rød linje når Putin i bunn og grunn ikke har noen rød linje», har hun fortalt Finanacial Times. 

I de siste ukene har Macron gjentatte ganger sendt sjokkbølger gjennom hele NATO-blokken. Han har kommet med fiendtlige uttalelser rundt mulighetene til å sende tropper til Ukraina for å kjempe mot Russland. Det var i forrige måned at den franske presidenten første gang  kom inn på saken. Han slo fast at «vi kan ikke utelukke noe», og at Vesten «vil gjøre alt som trengs for å hindre at Russland vinner denne krigen».

Macron har i ettertid beskrevet disse bemerkningene som « helt og holdent veloverveide og gjennomtenkte». Det utløste straks en bølge av nektelser fra et stort antall NATO-stater, og fra blokken som helhet.

Jens Stoltenberg, NATOs generalsekretær, har offentlig tilbakevist ideen etter at Macron kom med sine første uttalelser. Han sier at det ikke forekommer noen planer om å utplassere tropper i Ukraina. Flere vestlige ledere, inkludert president Joe Biden og den tyske kansleren Olaf Scholz har også benektet at det eksisterer slike planer.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst  

Forsidebilde: iStock

https://www.rt.com/news/595183-finland-ukraine-nato-troops/

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar