Derimot: Er det mye støtte for hæren blant folket i Israel?Støtter 90 % av israelske jøder folkemord? – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Kevin Barrett.

Støtter mer enn 90 % av israelske jøder folkemordet på Gaza, det vil si den nåværende «militære operasjonen»? Richie Allen tror ikke det. Under min opptreden på talkshowet hans, utfordret han meg til å sitere tall fra meningsmålinger i Israel.

Dessverre vil ingen meningsmålere i Israel noen gang spørre rett ut: «Støtter du folkemordet på Gaza?» Det er heller ingen som har stilt en mer høflig versjon av det samme spørsmålet: «Støtter eller motsetter du deg Israels krig i Gaza?» (Jeg hevder at godt over 90 % vil si at de støtter det, mens mindre enn 10 % vil si at de er imot det).

Så vi må ekstrapolere. Heldigvis (men uheldigvis for palestinerne) er dette en enkel ekstrapolering. Magasinet Times «Hva synes israelere om krigen med Hamas?» har følgende avsnitt:

Meningsresultatene var også «haukiske» når det kom til maktbruk i Gaza: 57,5 % av de israelske jødene sa at de mente Israels forsvarsstyrker (IDF) brukte for lite ildkraft i Gaza, 36,6 % sa at IDF brukte en passende mengde ildkraft, mens bare 1,8 % sa at de trodde IDF brukte for mye ildkraft, mens 4,2 % sa at de ikke var sikre.

La meg gjenta det. Færre enn 2 % av israelske jøder mener IDF «bruker for mye ildkraft» i Gaza.

Richie Allen kan hevde at disse tallene kan ha endret seg siden avstemningen ble tatt i november. Men han griper etter halmstrå. Det er ingen bevis overhodet for noen vesentlig endring i holdninger. I hovedsak er det ingen, jeg gjentar ingen, i Israel som protesterer mot IDFs massakre på palestinerne. De «venstreorienterte» israelerne protesterer mot Netanyahus manglende evne til å få de israelske gislene tilbake. Men de er fullstendig likegyldige til folkemordet på Gaza-stripen. Faktisk er «likegyldig» sannsynligvis feil ord. I den grad noen israelske jøder sier noe om palestinsk lidelse og død, feirer de det vilt (se video i orginalartikkelen).

Denne meningsmålingen var ikke et unntak heller. Under en tidligere massakre på tusenvis av sivile fra Gaza, 2008s Operasjon Cast Lead, «viste en meningsmåling tatt dagen etter starten av operasjonen, at 81 prosent av den israelske befolkningen støttet operasjonen, mens bare 12 prosent var imot». Siden 20 prosent av Israels befolkning er ikke-jødiske arabere som motsatte seg massakren, betyr det at praktisk talt hele den israelske jødiske befolkningen støttet den. Meningsmålinger under påfølgende «klipping av plenen»-operasjoner ga lignende resultater.

Så hvis færre enn 2 % av israelske jøder mener IDF «bruker for mye ildkraft» i Gaza, betyr det at israelske jøder, som gruppe, er rasende folkemordsgale som må håndteres på samme måte som gale hunder?

Den sammenligningen er urettferdig – for gale hunder. Det er også urettferdig overfor noen av de 140 000 eller færre jødiske israelerne (av en total befolkning på rundt 7 millioner), som ved å tenke at Israel «bruker for mye ildkraft», faktisk kan motsette seg folkemordet som blir utført i deres navn. Gud velsigne den minimale minoriteten av ikke-folkemordere israelere. Når det gjelder de andre 98 %…kanskje den jødiske autonome oblasten* i Russland ville være et godt omskoleringsanlegg for dem?

*Den jødiske autonome oblasten (fylke) er en føderal del av Russland helt øst i landet, og grenser til Khabarovsk Krai og Amur Oblast i Russland og Heilongjiang-provinsen i Kina. Dets administrative sentrum er byen Birobidzhan.

JAO ble utpekt ved et sovjetisk offisielt dekret i 1928, og offisielt opprettet i 1934. På sitt høydepunkt, på slutten av 1940-tallet, nådde den jødiske befolkningen i regionen rundt 46 000–50 000. I 1989, med emigrasjonsrestriksjoner fjernet, utgjorde jødene 4% av befolkningen. I følge folketellingen for 2021 var det bare 837 etniske jøder igjen i JAO. Artikkel 65 i Russlands grunnlov bestemmer at JAO er Russlands eneste autonome oblast. Det er en av to offisielt jødiske jurisdiksjoner i verden, den andre er Israel. Wikipedia.

Fra The Unz Review, publisert 13 mars 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og link til video hvor palestinere hånes i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Do 90% of Israeli Jews Support Genocide?

Forsidebilde: Wikimedia Commons – Leonhard Lenz

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar