Derimot: Er det mulig å avsløre dem alle? USAs løgner.

Derimot.no

derimot.no:

Å avsløre alle Amerikas løgner – er det mulig?

Av Larry Johnson

Larry Johnson x-CIA analytiker

Karakteren Supermann dukket opp i Amerika i en slags uskyldens tid. Da var det allment trodd at «the American Way» var en forpliktelse om sannhet, at loven var lik for alle og at den virkelig gjaldt for den lille fyren.

Herregud, så naive vi var.

Nå lever vi i en tid da løgner blir presentert som «sannheter». Alle som tør å snakke ut mot disse løgnene blir beskyldt enten for å være rasister eller transfobiske eller pro-Putin.

Kort sagt, han er en konspirasjons-teoretiker.

Husker du Supermans ikoniske ordtak? «Sannhet, rettferdighet og den amerikanske måten.»

Jeg begynte for alvor å tenke på dette etter Tucker Carlsons avsløringer denne uken om det såkalte 6. januar-opprøret.

Da Carlson viste en aktuell video fra Capitol tatt opp den dagen, ble hele verden, ikke bare det amerikanske folket,  presentert for en flom av dyktig produsert propaganda som viser Trump-tilhengere som voldelige rasister som faktisk ville ta livet av politiet på Capitol Hill.

Men det er en løgn.

Ikke én politimann av noe slag ble drept av Trump-tilhengere den 6. januar. Ikke én.

Allikevel fortsetter den høyest rangerte ansatte i USAs regjering, den avskyelige riksadvokaten Merrick Garland, å komme med sine usannheter. Og ikke én i mainstream media motsier hans falskheter.

Men det gjelder ikke bare 6. januar. De Forente Staters regjering og mange av landets borgere omfavner en hel tsunami av løgner.

Her er noen få:

  • Økonomien i landet bare øker, og inflasjonen er under kontroll.
  • Menn kan få babyer.
  • Hvite rasister representerer den største trusselen mot amerikansk sikkerhet.
  • Russland er et kommunistisk autoritært land.
  • Å bruke ansiktsmaske og ta vaksiner hindrer deg i å få Covid.
  • Russland blandet seg inn i valget i 2016 og sikret Donald Trumps seier.
  • Russland er militært svakt og gjør det dårlig i bakkekrigen i Ukraina.
  • Ukrainas president Zelensky er en statsmann på linje med Winston Churchill.
  • De Forente stater er den største og mektigste militærmakten i verden.

Når du lyver for deg selv om deg selv er du en fare for deg selv. La oss si at du er 172 cm høy og veier 130 kilo. I istedenfor å innrømme at du er en feit slask i fare for å bli diabetiker fortsetter du å spise søtsaker og insisterer på at du er sunnheten selv. Det betyr jo ingenting hva du tror om deg selv. Biologiske og medisinske fakta vil likevel innhente deg, og det er ikke sannsynlig at du kommer til å få et langt liv.

Selv-bedrag er en velkjent psykologisk mekanisme

Det samme prinsippet om uheldige konsekvenser om selvbedrag gjelder vår nasjonale stat, Amerika.  Spesielt er vi nå i et vanskelig øyeblikk i historien. Vi oppfører oss som kokain-slaver som også elsker en tilfeldig  fentanyl-opplevelse.

De Forente Stater er ennå ikke truffet av en overdose. Men det er bare et spørsmål om tid før landet blir utsatt for stadige overdrivelser – økonomisk, sosialt og militært. Dette vil produsere en skjebnesvanger krise. Se bare på Biden-administrasjonens fanatiske støtte til Ukraina. 

Ukraina er en av de mest korrupte nasjoner i verden. Men Biden-teamet, med medias hjelp, fortsetter å portrettere det som et blomstrende demokrati. Jeg har hørt fra en venn, som har sett noen av CIAs orienteringer om Ukraina, at USAs etterretning insisterer på at Russland snart er fri for våpen, og at troppene deres gjør det svært dårlig. Og når CIA sier det, da må det være sant.  Ikke sant!.

Galt. Krigen i Ukraina har avslørt den ubehagelige og farlige sannheten at Amerika har mistet sin kapasitet til å masseprodusere artillerigranater, cruise-missiler og annet kritisk militært utstyr i tide. Samtidig fortsetter CIA og vestlige medier å insistere på at Russland går tom for raketter og missiler. Men Russland fortsetter å fyre av gjennomsnittlig 20 000 artilleri-runder om dagen (sammenlignet med bare 3 til 5 tusen fra Ukrainas side).

Jeg forstår at det er nødvendig å lyve for folk når det gjelder militære planer og taktikker, og å beskytte konfidensielle etterretningskilder. Men det er ikke det som foregår nå. Dette er noe annet enn de løgnene som ble fortalt til det amerikanske publikum da krigen i Vietnam raste. Iallfall når vi ser tilbake på da etterretningsoffiserer i CIA og i det militæret som rapporterte sannheten om de enorme mengdene Viet Cong-geriljaer, og hvor effektive det nord-vietnamesiske militæret var. 

Politikerne – spesielt Johnson og Nixon – fortsatte å lyve, samtidig som de sto overfor en skeptisk, og til tider en fiendtlig presse. Den gangen var det iallfall en sunn debatt i USA, selv om USAs regjering gikk langt for å skitne til og ærekrenke alle som insisterte på at krigen i Vietnam var en feil.

Tucker Carlson har avslørt at det angivelige angrepet på Capitol Hill ikke fant sted.

Slik er det ikke nå. Den eneste personen som snakker ut om disse løgnene på mainstream media-showene er Tucker Carlson.  Og han blir angrepet av demokratiske og republikanske ledere.  Hvordan kan han våge å kalle bullshit for bullshit?

Propagandaen har dessverre overbevist et stort antall amerikanere om at Russland og Kina og Iran og Nord-Korea er våre fiender og må bli stoppet. Og mest urovekkende er det at vi har det militære utstyret til å gjøre det.

Jeg pratet med en tidligere militær-offiser her om dagen. Han hadde hatt en høy stilling i forsvarets etterretning etter at han hadde gått av. Han fortalte meg «den russiske hæren er forferdelig, og de taper».

Da jeg prøvde å forklare hvorfor dette ikke er sant og tilbød han noen fakta som er allment kjente. Men han bare kuttet samtalen og nektet å diskutere noe mer. Jeg skulle ønske at dette var en isolert hendelse, men det er det ikke. Jeg antar at dette er akkurat som ha en venn som er narkoman eller alkoholiker og som ser ut til å gå mot en tragisk slutt. Logikk og fornuft nytter ikke. Den personen, eller det landet må gå helt til bunns for å skjønne at det må en forandring til.

Nyheten denne uken er at Kina har meglet fram en tilnærming mellom Iran og Saudi-Arabia. Dette er er et vannskille som viser ar Amerikas innflytelse i Midt-Østen er svekket og at det har dukket opp en ny internasjonal orden som er utenfor amerikansk kontroll.

Når noen begynner å lyge har de en dårlig sak

De Forente Stater sto fram etter andre verdenskrig tilsynelatende uskadet. Så ble de vant til å sette den internasjonale agendaen og overtale andre nasjoner til å bøye seg for deres vilje. Men nå er det slutt på de dagene. Og amerikanere flest fatter ikke at tingene har forandret seg.

At nasjonale ledere lyver for seg selv og for sine undersåtter er ikke noe nytt. Romanias kommunist-diktator som hadde sittet lenge, Nicolae Ceausescu, fikk lære dette på den harde måten. Det gjorde også Adolf Hitler og Saddam Hussein og Ngo Diem. Amerika sitter fortsatt fast i Supemann-myten. Vi tror fortsatt at vi er totalt overlegne..

Men NASA kan ikke en gang sette sammen et romskip lenger, et som er så pålitelig og trygt at vi kan transportere astronautene våre til den internasjonale romstasjonen. Vi trenger russerne eller Elon Musk til å gjøre det. Da jeg var en tenåring på 14 år (det er mer enn 50 år siden), leste jeg William Shirers The Rise and Fall of the Third Reich (Det tredje rikets vekst og fall). Den gjorde et varig inntrykk på meg, spesielt den delen av boken som beskrev Den endelige løsning (på jødespørsmålet).

Jeg kan huske at jeg spurte meg selv hvorfor folk i Tyskland ikke så hvilke trussel Nazi-systemet var for dem  og for verden. Hvorfor gjorde de ikke noe for å stoppe det? Nå tror jeg at jeg forstår det. Det tyske folket ble oversvømmet med løgner, og heller enn å protestere og forlange sannheten, bukket de under for disse løgnene. Jeg frykter at det er den samme dynamikken som hersker i De Forente Stater og Europa nå.

På et eller annet punkt vil løgnene falle sammen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no