Derimot: Dette er mye verre enn den kalde krigen Nye amerikanske B61-12 atombomber utplassert i Europa: Hva vil Russland gjøre?

Derimot.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

derimot.no:

Av Vladimir Kozin og PANGEA
Oversatt av Northern Light

Intervjuet med Vladimir Kozin, en russisk ekspert ved Political-Military Studies Center, ble laget av Jean Toschi Marazzani Visconti ved Russia Today-hovedkvarteret i Moskva. Linker og video i orginalartikkelen.

Vladimir Kozin fordømmer det faktum at USA, etter å ha ødelagt INF-traktaten, utplasserer mellomdistanse atomraketter i Europa nær Russland, i tillegg til de nye B61-12 atombombene.
Angående disse bombene, erklærer han:

«B61-12-ene blir allerede sendt til Europa, i motsetning til det som ble annonsert av Politico om at de vil ankomme i desember. Vi har informasjon om at bombene allerede ankom fordi et spesifikt fly, det amerikanske jagerflyet F-35A allerede er levert til NATOs medlemsland. Selv til Finland, som ennå ikke har blitt et fullverdig medlem av NATO, men som venter på ratifisering. Finland har bedt om 65 F-35 fly som er i stand til å bruke atomvåpen. Og nylig har det kommet rykter fra Helsingfors om at de gjerne vil ha amerikanske atomvåpen på finsk jord, slik Tyskland, Belgia Holland, Italia og Tyrkia. Europa er i ferd med å bli en kjernefysisk kruttønne”.

Vladimir Kozin kaller den nåværende situasjonen «mye verre enn den var under den kalde krigen, mye dødeligere og farligere». Han advarer derfor om det; «hvis vårt territorium blir angrepet med atomvåpen eller masseødeleggelsesvåpen, som kjemiske eller biologiske, bakteriologiske og giftige våpen, så vel som atomvåpen, vil vi svare».

På spørsmål om Russland vil angripe amerikanske atombaser i Europa, svarer han: «Ja, det er sikkert, hvis vi blir angrepet.» Kozin kaller alt dette «galskap». Han advarer om at hvis det blir atomkrig, «vil det ikke være noen vinnere eller tapere, alle vil tape».

KOMMENTAR:

Beskrivelse av B61-12 atombomben:
B61-12 atomvåpen har en lengde på 12 fot og veier omtrent 375 kg. Den kan bringes til målet med enten ballistisk tyngdekraft eller guidet fallmodus. Den taktiske bomben B61-12 vil bære et atomstridshode for å ødelegge militære mål. Stridshodet kan være på 0,3kt, 1,5kt, 10kt og 50kt. (kt=kilotonn, 50 kt er det dobbelte av Hiroshima bomben). Bomben bruker et navigasjonssystem (INS) for å oppnå høyere treffsikkerhet, og har en nøyaktighet på omtrent 30 meter. Kilde: airforce-technology com.

Sandia National Laboratories, i samarbeid med Los Alamos National Laboratory og U.S. Air Force, fullførte nylig flytester som en del av integreringen av den nye B61-12 kjernefysiske gravitasjons-bomben på F-35A Joint Strike Fighter. Sandia har også det første videoopptaket av dette våpenet sluppet fra et fly som flyr raskere enn lydhastigheten. Kilde: thedrive com, med video som viser en F35 slippe en B61-12 uten stridshode.


Oversatt fra engelsk. Linker og videointervju med Kozin i orginalartikkelen.
Orginalaertikkel: New US B61-12 Nuclear Bombs Deployed in Europe: What Will Russia Do? “Much Worse than the Cold War”.

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 15

Les artikkelen direkte på derimot.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar