Derimot: Det måtte komme: Skal gamle presidentkandidater i USA mentalvurderes?

Derimot.no
Derimot: Det måtte komme:  Skal gamle presidentkandidater i USA mentalvurderes?

derimot.no:

Når en velger en president som åpenbart er mentalt svekket dukker slike forslag opp. Hele problemstillingen hadde vært unngått hadde DNC valgt en annen presidentkandidat i 2020. Men Joe Biden ble valgt, kjørt frem av det demokratiske partiapparatet for å unngå nominasjonen til Bernie Sanders.

For meg er det åpenbart, når en ser noen av klippene av Biden som ikke er redigert, at han aldri skulle vært valgt. Men kynismen i ledelsen i det demokratiske partiet presset valget frem.

At Donald Trump ikke er mentalt svekket er også åpenbart enten en liker det han står for eller ikke. Mediene viser stort sett de verste sidene ved han etter hver opptreden. Han er den samme som for 8 år siden.

At yngre kandidater bruker alder som argument har demokratene seg sjøl å takke for. Det er imidlertid skremmende at en mentalt svekket Biden sitter med fingeren på atomknappen. Det er det som er problemet. Han skulle aldri vært valgt. At Bidene hustru forsvarer han er helt rimelig.

Knut Lindtner
Redaktør

Ideen om mental-kompetanse tester «latterlig» – Jill Biden

Den amerikanske førstedamen svarte på oppfordringer om undersøkelse fra republikanere

Jill Biden

USAs førstedame Jill Biden har avvist bekymringer om ektemannens mentale klarhet etter at den republikanske presidenthåpet Nikki Haley ba om obligatoriske mentale kapasitetstester for politiske kandidater over 75 år.

«Latterlig,» sa hun til CNN i et intervju som skal sendes på mandag. Hun siterte Joe Bidens strenge reiseplan som bevis på hans overskudd, og nevnte hans nylige overraskelsesbesøk i Kiev.

«Hvor mange 30-åringer kan reise til Polen og deretter sette seg på toget?» spurte hun retorisk. «Reis ni timer til, dra til Ukraina, møt president Zelensky? Så se på mannen», la hun til om ektemannen sin som er 80 år gammel. «Se hva han gjør. Se hva han fortsetter å gjøre hver dag.»

På spørsmål om hun trodde at mannen hennes noen gang ville ta en slik mental kapasitetstest, svarte Jill Biden: «Vi ville aldri engang diskutere noe sånt.»

Førstedamens kommentarer kommer etter at Haley, 51, tidligere denne måneden sa at USA måtte «gå forbi fortidens utdaterte ideer og gamle navn» før presidentvalget i 2024. Hennes holdning ble ikke bare sett på som et angrep mot Biden-administrasjonen, men også Donald Trump, som ville være 78 år ved neste valg.

Skulle løpet igjen stå mellom Biden og Trump, vil vinneren være den eldste kandidaten som noensinne har blitt valgt inn i Det hvite hus.

Nikki Haley

Vermont-senator Bernie Sanders, som er 81, reagerte også på Haleys forslag, og fortalte CBS News forrige måned at slike forslag er «alderistiske».

– Vi kjemper mot rasisme. Vi kjemper mot sexisme. Vi kjemper mot homofobi. Jeg tror vi også bør bekjempe alderisme, sa Sanders. «Stol på meg, se på folk og si,» Du vet, denne personen er kompetent. Denne personen er inkompetent.’ Det er mange 40-åringer som ikke er spesielt kompetente.»

Biden har ennå ikke bekreftet om han har til hensikt å søke gjenvalg i 2024. Hvis han skulle vinne en ny periode i Washington, ville han vært 82 år gammel på innsettelsesdagen.

Forsidebilde: Bruno Martins

https://www.rt.com/news/572503-us-biden-mental-test/

87 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 87 ganger.

Post Views: 114

Les artikkelen direkte på derimot.no