Derimot: Det er bra at Norge er et lite land.Hadde Norge vært en stormakt ville norsk nasjonalisme vært farlig. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Siden 2014 er norsk nasjonalsjåvinisme projisert til øverste nivå i NATO.

Russland skal bekjempes – fordi de «har ikke våre verdier» (!)
Russland  – som aldri har gjort Norge noe vondt, men som (noen av oss) vet tok største belastningen med å knuse Hitler-Tyskland.

Har det vært slumrende krefter i de nordiske land som egentlig aldri har likt utfallet av 2 Verdenskrig? Er det disse som nå er blitt oppildnet av «globalismen» – den giftige «ideologien» som bevisst skal forveksles med «internasjonalisme» ?

Om man foretrekker prosa eller poesi – litteraturen byr på troverdige forklaringer på hvorfor det er dumt å angripe Russland.

Napoleon skal ha uttalt at tullprat er viktig for dem som skal lede menn. Vår tids Lommeformat- Napoleon –  herr Macron – er et påfallende godt eksempel på dette ved sin tennerskjærende russofobiske jammer.

Nå går det mot OL i Paris, og norske hurranasjonalister kommer til å merkes i bybildet. Disse bør oppsøke en viss kafé – champagnen vil bli satt fram..

Johan Sebastian Cammermeyer Welhaven var en norsk lyriker og litteraturkritiker. (Fra Wikipedia)

«Republikanerne» av Johan Sebastian Welhaven – den nasjonalrealistiske bergenser – bør der leses høyt med norsk OL-patos.

(Fra redaktøren: Diktet det vises til, Republikanerne, avsluttes slik:

De saa paa hverandre. Han vandred sin Vei.

De havde Champagne, men rørte den ei.)

Forut bør de få en uavhengig oppdatering om de uhyggelige tapstallene til Zelenskys Ukraina. Dette vil være kunnskap som norske medier har gjort alt de de kan for å underslå. Spørsmålet blir – som for 200 år siden – vil de røre champagnen ?

Arild Haglund
Vassfaret

Forsidebilde: Mikita Karasiou

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar