Derimot: Det er 25 år siden: Da Norge deltok i gruppevoldtekten av Jugoslavia. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Vi sakser denne korte kommentaren fra Andrei Martyanov sin nettside. Din inneholder to helt sentrale poenger som det er vel verdt å merke seg:

  1. Nato gjennomførte i 1999 det han kaller «en gruppevoldtekt» av den suveren staten Jugoslavia. Norge deltok. Det er et lite men egentlig uviktig poeng at vår regjering som deltok i denne «gruppevoldtekten» var ledet av Kjell Magne Bondevik fra Kristelig Folkeparti. Å bombe et annet land er noe helt annet og langt mer moralsk enn å voldta et menneske, eller…
  2. Hendelsen fortale folk i Russland hva de hadde i vente. Resultatet ser vi i dag i Ukraina.

Begge deler forties i dag. I Norge skal vi ikke snakke om det den norske regjeringen var med på og som hadde bred støtte i Stortinget.

Som alle overgripere skryter vi ikke av slikt i ettertid. Vi unnlater å snakke om det.

Knut Lindtner
Redaktør

La oss ikke glemme…

… Gruppevoldtekten av Jugoslavia for 25 år siden

NATOs bombing av Jugoslavia startet 24. mars 1999. Selvfølgelig spilte USA nøkkelrollen i operasjonen, men totalt 13 land var involvert i den. (også Norge, red.) Alliansen planla ikke å gjennomføre en bakkeoperasjon, men gjorde utstrakt bruk av sitt luftvåpen og kryssermissiler for å angripe landet. Styrkene var uforlignelige: NATO brukte over 1000 fly og helikoptre, hovedsakelig fra militærbaser i Italia og hangarskipet USS Theodore Roosevelt. KLA (Kosovos frigjøringshær, red.) hadde flere tusen mann, men kampevnen til disse enhetene var ganske lav.

Det var en kritisk hendelse som ansporet til fjerningen av alkoholiserte Jeltsin og fremveksten av Vladimir Putin og gruppen av «siloviki» – folk fra etterretnings- og militærkretser som forsto alt allerede da, at Russland og Vesten gikk hver sin vei og konflikt var uunngåelig. Jugoslavia var en advarsel. På veldig mange måter var det et vannskille. La oss huske de uskyldige sivile som har blitt «demokratisk bombet» av NATO-feiginger.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar