Derimot: Den lille hunden bjeffer og reiser bust:Frankrike vil sende tropper til Ukraina. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Frankrikes president gir seg ikke og nå forberedes en mindre utplassering av franske soldater i Ukraina. Russland vinner krigen og har svært avanserte våpen som kan nå de franske styrkene over hele Ukraina. Nylig ble svært mange franske leiesoldater (sansynligvis profesjonelle f.eks. fra Fremmedlegionen) drept på et hotel i Ukraina langt unna frontlinjen.

Russland har rapportører over hele Ukraina og selv om svært mange pro-russiske ukrainere er fengslet er det nok av folk som hjelper motparten i denne krigen. Det rapporteres nå også om en illegal motstandsbevegelse som saboterer den ukrainske hærens virksomheter. Vi hører ikke noe om dette for i våre medier fremstilles Ukraina som et samlet folk, selv om også dette er en løgn. Landet er splittet.

Ukraina oppdelt etter språk

Franske soldater uansett hvor de plasseres vil derfor bli utsatte mål. Russland har høypresise og hypersoniske missiler med svært lang rekkevidde og vil kunne påføre franske soldater alvorlige tap uansett hvor de befinner seg i landet.

Men en slik utplassering Frankrike nå ser ut til å forberede visker helt ut skillet mellom hvem som er krigførende parter. Frankrike blir deltager i krigen og er samtidig atomvåpenmakt og Nato-medlem. Hvis Russland ønsker det kan de nå hevde med full styrke at det er en Nato-krig som pågår. (noe det faktisk er).

Siden Russland vinner krigen uansett tror jeg de ikke setter saken på spissen. Det er tilstrekkelig å påføre de franske troppene noen smertelige tap, men risikoen for eskalering mot atomkrig mellom Nato og Russland øker gjennom de franske tiltakene.

I vest er desperasjonen stor for en vil ikke møte en virkelighet vesten ikke hadde drømt om. Det er derfor den upopulære lille Napoleon tillater seg dette. Han skal ikke gjenvelges og er blitt uspiselig for store deler av den franske befolkningen. Populariteten hans vil ikke vokse når likposene med franske soldater kommer hjem til Frankrike. Men hvorfor skal han bry seg? Som en Rothschild-mann er han vant til å tjene den ypperste storkapitalen og ikke befolkningen.

Knut Lindtner
Redaktør

Fransk general sier at hæren forbereder seg på sitt «tøffeste engasjement»

Russisk etterretning sier den har informasjon som viser at Frankrike vurderer å sende 2000 soldater til Ukraina

av Dave DeCamp

Sjefen for Frankrikes bakkestyrker sa i en artikkel publisert tirsdag at den franske hæren forbereder seg på de «tøffeste engasjementene» midt i samtaler fra president Emmanuel Macron om å sende tropper til Ukraina.

«For å beskytte mot aggresjon og forsvare sine interesser, forbereder den franske hæren seg på de tøffeste engasjementer,» skrev general Pierre Schill, sjef for den franske hærstaben, i Le Monde.

Schill sa at Frankrike ville være i stand til å stille 20 000 soldater til en alliert koalisjon innen 30 dager og la til at landet kunne kommandere et «korps på opptil 60 000 mann i koalisjon, ved å kombinere en fransk divisjon og nasjonale kapasiteter i den øverste enden av militært spektrum med en eller flere allierte divisjoner.»

Han avsluttet meldingen med å advare om at det franske militæret var «klar» for enhver situasjon. «Uansett utviklingen av den internasjonale situasjonen, kan franskmennene være trygge: Deres soldater vil være der,» skrev Schill.

Som Storbritannia lever Frankrike på forloren storhet. Her er det general Pierre Schill som defilerer.

Noen dager tidligere sa Macron at vestlige bakkeoperasjoner inne i Ukraina kan være nødvendige «på et tidspunkt». Siden forrige måned har den franske lederen gjentatte ganger uttalt at NATO ikke bør utelukke å sende tropper til Ukraina til tross for risikoen for en direkte krig med Russland som raskt blir atomvåpen.

Tirsdag sa sjefen for Russlands utenriks etterretningstjeneste (SVR), Sergey Naryshkin, at han hadde informasjon om at Frankrike vurderer å sende 2000 soldater til Ukraina.

«I følge informasjon som kommer til den russiske SVR, er en kontingent som skal sendes til Ukraina allerede under forberedelse. I utgangspunktet vil det omfatte rundt 2000 soldater, sa han. «Det vil dermed bli et legitimt prioritert mål for angrep fra russiske væpnede styrker.»

Macrons krigerske retorikk har trukket oppmerksomhet til det faktum at det allerede er et lite antall NATOs spesialoperasjonsstyrker inne i Ukraina, men han ser ut til å snakke om en utplassering av en større kampstyrke. Discord-lekkasjene avslørte i fjor at 97 spesialoperatører fra NATO var i Ukraina, inkludert 15 franske soldater, per mars 2023.

Forsidebilde: Alvan Nee

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar