Derimot: De vil fortsatt prøve seg på globalt helsediktatur.Det ble ingen global pandemitraktat denne gang. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

WHOs forhandlere klarte ikke å utarbeide en pandemitraktat

Av Pål Steigan

To år med forhandlinger ble avsluttet 24. mai 2034 ​​uten et endelig utkast til en global pandemiavtale. Dette skriver blant annet USAs offisielle kanal Voice of America.

WHO har annonsert at de vil lage en ny pandemiavtale og satset stort på å trumfe den igjennom i mai i år. Det har mislykkes.

Les mer om pandemiavtalen.

«Vi er ikke der vi håpet vi skulle være da vi startet denne prosessen», sa Roland Driece, medformann for WHOs forhandlingsstyre for avtalen.

Et endelig utkast til traktat skulle etter planen presenteres på neste ukes verdenshelseforsamling, det årlige møtet for helseministre i Genève.

«Dette er ikke en fiasko», sa WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus i Genève etter at samtalene var avsluttet.

«Vi vil prøve alt – i troen på at alt er mulig – og få dette til å skje fordi verden fortsatt trenger en pandemitraktat», sa han.

WHO-sjefen holder imidlertid håpet i live om at WHO vil komme med en plan for å «håndtere den neste pandemien på en mer rettferdig måte».

Driece og Precious Matsoso, medlederne i forhandlingsstyret, gikk ikke inn på detaljer om hvor samtalene ble hindret. Men andre pekte på forskjeller når det gjelder deling av informasjon om patogener, immaterielle rettigheter og prisen på vaksiner.

(Immaterielle rettigheter betyr her stort sett patenter, o.a.)

Ifølge rapportering fra The Associated Press bekymret utviklingsland seg for å gi virusprøver som skal brukes til å utvikle vaksiner, men ikke ha råd til disse vaksinene.

Efforts to draft a pandemic treaty falter as countries disagree on how to respond to next emergency

Noen amerikanske republikanske senatorer protesterte overfor Biden-administrasjonen at traktatutkastet inneholdt spørsmål om «immaterielle rettigheter». Og Storbritannia sa at de ville gå med på traktaten bare hvis «overholdt britiske nasjonale interesser og suverenitet», rapporterte AP.

Jaume Vida, en seniorpolitisk rådgiver i Health Action International sa til AFP at forhandlerne sannsynligvis vil presentere «skjelettet av instrumentet for forsamlingen», fordi «det er enighet om prinsippene og strukturen».

Agence France-Presse sa at de så et utkast til avtale hvorav en stor del ble godkjent, men det var en rekke andre seksjoner som ikke var godkjent.

Kommentar:

Det at WHO mislyktes med å kuppe gjennom en pandemiavtale er en stor seier for motstanden. Men slapp ikke av. Et norsk ordtak sier at «det er mange måter å flå en rev på». De kreftene som står bak dette har mange måter å fortsette den samme agendaen på. De vil ikke gi seg. De ønsker å etablere et globalt diktatur, sånn eller slik.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar