Derimot: De klarer ikke slutte med det.De har plyndret verden i 500 år. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Har du fått en uvane tar det tid å fjerne den. Og jo lenger du har holdt på med den desto verre er det å bli kvitt den. Vesten, som lenge var en utkant av den siviliserte verden, fikk en enestående sjanse da Columbus oppdaget Amerika i 1492. Dette var starten på en usedvanlig historisk epoke med plyndring og kolonisering av andre land – ikke minst i Afrika.

Plyndringen har hatt mange former, men kolonisystemet var en av variantene og her var særlig den britiske overklassen mestere. Etter at koloniene ble avviklet på 1950 – og 60-tallet fikk plyndringen en annen form, bl.a gjennom statskupp i land som ville kontrollere egne ressurser, etablering av borgerkriger i uvillige land eller direkte militære intervensjoner. USAs elite var de fremste representantene for denne virksomheten.

Men verden forandrer seg hele tiden. Ingenting varer evig. Nå etableres nye systemer som bryter med denne politikken (BRICS+, SCO, BRI osv.). I denne brytningstiden prøver naturligvis de som har levd høyt på ran, tyveri og utpressing av andre land å beholde sine privilegier. Men mulighetene reduseres. Vesten er nå presset til veggen.

I et desperat forsøk på å redde stumpene kommer det nå en ide opp: Vi stjeler russiske midler i våre banker og bruker disse til å finansiere Ukrianakrigen.

Gamle vaner er vonde å vende.

Knut Lindtner
Redaktør

Speaker Johnson i Representantenes Hus  sier han støtter ideen om å gi frosne russiske midler til Ukraina.

Å stjele russiske midler for å fyre opp proxy-krigen vil bety en betydelig økning av den økonomiske kampanjen mot Russland.

Av Dave DeCamp.

Speakeren i Representantenes Hus i USAs kongress, Mike Johnson, sier i et intervju på søndag at han støtter ideen om å gi frosne midler fra den russiske sentralbanken til Ukraina for å få fart på proxy-krigen.

Dette vil være et skritt videre som vil bety en betydelig økning av USAs økonomiske kampanje mot Russland.

Johnson har uttrykt støtte til REPO Act, et lovforslag som har kommet til begge kamre i Kongressen. Det vil gi utenriksministeren tillatelse til å «skaffe ytterligere assistanse til Ukraina ved å bruke midler som er konfiskert fra den russiske sentralbanken, samt andre midler fra Den Russiske Føderasjonen, og fra andre  steder».

Under diskusjonen om REPO Act sa Johnston: «Dersom vi kan bruke midler fra russiske oligarker slik at ukrainerne kan bekjempe dem, så er jo dette ren poesi».

Biden-administrasjonen har nå gått med på å stjele russiske midler for å bevæpne Ukraina. REPO Act har sterk tverrpolitisk støtte.

Versjonen i Representantenes Hus har støtte fra 80 representanter, 52 republikanere og 28 demokrater. USA og dere allierte har frosset omtrent 300 milliarder dollar i midler som tilhører den russiske sentralbanken. Det er 67 millioner dollar i USA, og omtrent 200 milliarder dollar i Europa.

EU vil prøve å sette av 3 milliarder euro hvert år til Ukraina. Til det vil de bruke overskudd (renter) fra de russiske midlene. Men vestlige banker advarer dem mot denne planen. Bankene er bekymret for at om de blir innblandet i en slike overføring av penger, så kan de bli gjenstand for rettslige skritt når sanksjonene mot Russland en gang blir lettet eller fjernet.

De frykter også at dette kan føre til en farlig presedens og underminere tilliten til det vestlige banksystemet. Johnson har også kommet med ideene om å låne ut penger til Ukraina, noe som blir støttet av tidligere president Trump.

«Til og med president Trump har snakket om et lånekonsept … da gir vi ikke bare utenlandsk hjelp, vi setter opp et forhold der de kan betale oss tilbake når tiden er inne for det», sa han.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar