Derimot: Bruker Israel psykologisk krigføring mot sivile for å lure dem?Israelske droner med opptak av gråtende barn lokker palestinere ut for å skyte dem. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Av Maha Hussaini.

Israelske quadcopters bruker en ny taktikk med å spille av lydopptak av gråtende spedbarn og kvinner, for å lokke palestinere ut hvor de kan bli mål. Søndag og mandag kveld våknet innbyggere i de nordlige delene av Gazas Nuseirat flyktningleir, til lyden av barn som gråt og kvinner som ropte om hjelp. Da de gikk ut for å finne de som ropte om hjelp, skal israelske quadcopters ha åpnet ild mot dem.

Samira Abu al-Leil, en innbygger i flyktningleiren, fortalte Middle East Eye at hun hørte israelske quadcopters åpne ild under og kort tid etter å spilt av opptakene, som varte i flere minutter og gjentok seg flere ganger mandag kveld.

«Jeg hørte en kvinne gråt og ropte om hjelp og sa: ‘Hjelp meg, sønnen min ble martyr’. «Noen menn skyndte seg ut til unnsetning, bare for å bli skutt av quadcoptrene som fortsatte hele natten lang». Ifølge øyenvitner ble minst sju til ti personer såret av quadcopter-skytingen. «Skadene var alvorlige: noen ble skutt i hodet». Beboere klarte ikke å hjelpe ofrene, da «quadcoptrene skjøt mot alt som beveget seg». En ambulanse klarte imidlertid å nå området og frakte dem til sykehus.

«Om natten er gatene vanligvis tomme og mennene er inne i hjemmene sine», la Leil til. «Når quadcoptrene åpner ild, treffer de bare takene og gatene, de finner ingen mennesker å skyte. Så de spilte disse lydene fordi de vet at mennene ville prøve å hjelpe. De ville at de skulle gå ut slik at de kunne skyte dem», sa hun. «I går og natten før traff kuler fra quadcoptere taket, døren og gaten foran hjemmet vårt. Men i går morges avfyrte de eksplosive bomber med splinter som sprer seg overalt i nabolaget vårt, og mange innbyggere ble såret».

Angrep med quadcoptere øker.
Quadcoptere er fjernstyrte droner som har blitt brukt mye mot palestinske krigere og sivile på Gazastripen siden 7 oktober. Denne teknologien erstatter gradvis bakketropper, og gir målidentifikasjon, individuell målanvisning og sikring av områder til israelske soldater. I tillegg kan quadcopters speide, målrette enkeltpersoner i boliger og spre folkemengder.

Et angrep med bruk av quadcoptere skjedde 11 januar, da en stor folkemengde som ventet på mat på al-Rasheed Street, nær Gaza bys kystlinje, ble beskutt av det israelske militæret. Tallrike vitner fortalte om quadcoptre som skjøt mot hundrevis av individer som ventet på hjelpebilene med mat.

Muhammed Abu Youssef, 19, fortalte MEE at han rundt klokken 0200 mandag hørte gråt fra barn. Men siden folk la ut innlegg på sosiale medier for å advare om kilden til disse lydene, valgte han å ikke våge seg utenfor. «Vi gikk ikke ut, fordi vi fikk vite at dette bare var opptak spilt av fra quadcoptere for å lokke oss ut». De varte i rundt 30 til 60 minutter, så begynte quadcoptrene å åpne ild og skyte bomber i nabolaget, sa han.

En video som ble tatt opp av en innbygger i Nuseirat flyktningleir, og som sirkulerte på sosiale medier, med lyder av gråtende barn, mens beboeren forklarte at dette var forhåndsinnspilte lyder spilt av fra israelske quadcoptere. «I løpet av de siste tre dagene har det vært minst 12 sårede på grunn av quadcopter-skyting. Bare denne morgenen reddet vi seks personer som ble såret i nabolaget. Skadene var alvorlige: noen ble skutt i hodet».

I følge beboerne inkluderte lydopptakene også sanger på både hebraisk og arabisk, inkludert barnesanger, stemmer fra palestinske væpnede menn og stemmer fra lokale leverandører av rengjøringsprodukter kjent for innbyggere i Gaza. I over en uke har den israelske hæren utført et intenst militært angrep på den nordvestlige delen av Nuseirat, rettet mot enkeltpersoner, hjem og nabolag med artilleri, luftvåpen, beskytning fra krigsskip og quadcoptere.

Fra The Middle East Eye, publisert 17 April 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Hussaini er en prisbelønt journalist og menneskerettighets aktivist. Hun fikk Martin Adler Prisen for sitt arbeid som frilansjournalist.
Orginalartikkel: War on Gaza: Israeli drones lure Palestinians with crying children recordings then shoot them.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar