Derimot: Biden nekter for folkemord.Konflikten på Gaza-stripen isolerer USA politisk. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

ICC (Den internasjonale straffedomstolen) var bare nyttig for vesten så lenge de forfulgte folk fra land som ikke kunne ta igjen. Den har hele tiden vært et av vestens mange instrumenter for sin egen «regelbaserte verdensorden», dvs. basert på regler som vesten (Les: USA) selv definerte som hensiktsmessige for dem selv til enhver tid.

Styrkeforholdet i verden endres nå i turbofart og det får naturligvis politiske utslag. Plutselig kan ikke ICC fortsette som før og arrestordren mot Netanyahu er uttrykk for dette. Det vil få store politiske konsekvenser og rystningene ser vi allerede innad i USA, f.eks. i denne uttalelsen fra Biden, men også fra truslene mot noen av dommerne i ICC fra senatorer i USA.

Jeg tror straffedomstolen nå har utspilt sin rolle og vil bli irrelevant i og med at den ikke lenger kan brukes som før. Men verden er i stor endring og mye vil skje i tiden fremover.

At Bidens uttalelser kan brukes til noe som helst politisk er virkelig en kilde til stor forbauselse hos meg. Han er så dement at han ikke lenger klarer å fullføre en lengre setning for han glemmer hva han startet med å si. Og uten teleprompter er han fortapt. Det egentlig en tragedie for mannen og familien hans at han misbrukes av makteliten i USA på denne måten.

Men også dette er et tegn på forfallet i vesten, naturligvis.

Knut Lindtner

Det er ikke noe folkemord i Gaza – Biden

Den amerikanske lederen har lovet å «alltid stå sammen med Israel»

USAs president Joe Biden har avvist argumenter om at Israels militæroperasjon i Gaza kan beskrives som folkemord, og gjentar Washingtons støtte til Vest-Jerusalem da han var vertskap for en måned for jødisk amerikansk arv i Det hvite hus.

Karim Khan

Mandag kunngjorde hovedanklageren for Den internasjonale straffedomstolen (ICC), Karim Khan, at han har utstedt arrestordre for Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant, samt Hamas-ledere Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim al- Masri og Ismail Haniyeh, anklager dem for «krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten».

Da han snakket i Det hvite hus senere på dagen, fordømte Biden ICC-bevegelsen, samt separate påstander fra FNs internasjonale domstol om at Israels handlinger i Gaza kan være folkemord.

«La meg være klar, i motsetning til påstandene mot Israel fra Den internasjonale domstolen, er det som skjer ikke folkemord. Vi avviser det, sa Biden.

Den palestinske militante gruppen Hamas gjennomførte et inngrep i Israel 7. oktober som resulterte i at rundt 1200 mennesker ble drept og 250 tatt som gisler. Den israelske regjeringen svarte med å starte en storstilt militæroperasjon i Gaza, som ifølge den palestinske enklavens helsedepartement har drept over 35 000 mennesker og etterlatt nesten 80 000 andre såret. Israel har lovet å fortsette offensiven til Hamas er fullstendig eliminert.

«Vi står sammen med Israel for å ta ut Sinwar og resten av slakterene til Hamas,» sa Biden mandag. «Vi vil ha Hamas beseiret. Vi har jobbet med Israel for å få det til.»

I januar beordret en midlertidig avgjørelse fra ICJ, FNs øverste domstol i Haag, Israel til å ta skritt for å forhindre folkemord og forbedre de humanitære forholdene for Gazas befolkning. Søksmålet, anlagt av Sør-Afrika sent i fjor, anklager Vest-Jerusalem for å begå systematiske krigsforbrytelser i den palestinske regionen.

Irland kunngjorde i mars at de ville støtte Pretorias sak, og kalte Israels handlinger i Gaza et «åpenbart brudd på internasjonal humanitær lov i masseskala». Forrige uke oppfordret Egypt også Israel til å «overholde sine forpliktelser som okkupasjonsmakt».

https://www.rt.com/news/597956-gaza-not-genocide-biden

Forsidebilde: Andrew Shelley

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar