Derimot: Arbeiderpartiet kan ikke snakke det bort. Strømprisene er et resultat av valgt politikk. – Derimot
derimot.no:
Vi serveres usannheter:
Flukten fra Ap: Utført politikk — ikke ord, avgjør.
I et innlegg på Facebook i gruppa Nei til vindkraft – Motvind Norge kommenterer Eivind Salen statsminister Jonas Gahr Støre sin nyttårstale. Salen konkluderer: «Det er innholdet, ikke triksene, som er hovedsaken. Til Støre og Arbeiderpartiet er å si at ingen ord kan redde dere fra politikken. Det er den folk er opptatt av, og det er der dere svikter.» Støre var opptatt av utvandringa til Amerika, hvorfor er det relevant til Aps politikk i dag?
Av Ove Bengt Berg
I innlegget går Salen gjennom det retoriske opplegget som Støre og hans rådgivere har valgt for å framstille Aps politikk.
Støre bruker her et retorisk grep kommunikasjonsapparatet hans har forelsket seg i. Det går ut på dette: Først si noe generelt, Amerikabåten, hvordan kan det ha vært, hva kan de ha følt. Deretter går det inn på et enkeltindivid, en person de bestemmer seg for å løfte frem, og fortelle om som en slags inspirasjon. Grepet er virkningsfullt når folk relaterer seg til det som blir sagt, og budskapet går inn i en sammenheng som er relevant.
Finnmark er et viktig fylke for å markere det som er viktig for Ap. Det retoriske grepet var å ta utgangspunkt i en butikkmedarbeider der. En som ingen innflytelse overhodet har på den politikken Støre og hans regjering med SVs støtte tvinger på befolkninga der. Og der Ap har tapt både medlemmer og velgere:
Det er fordi de vil elektrifisere Melkøya, og teppelegge vidda med vindkraft for å bruke høyverdig elektrisk kraft på å prosessere og kjøle ned naturgassen til flytende form, – 160 grader, sånn at den kan kjøres i skip ned norskekysten til Europa, og komme på europeisk klimaregnskap.
På grunn av dette er det ikke så lett å komme til med flere butikker eller annen virksomhet i Finnmark. Equinor legger beslag på alt, hele Finnmarks vannkraft er ikke nok, all vindkraft i hele Nord-Norge, fra Nordland og opp, er ikke nok, ikke i nærheten av nok.
Da blir det som kunne vært fint, heller ufint, når ansvarlig statsminister ber om at den skadelige og uønskede politikken bare ignoreres, og at man i stedet tyner seg selv enda litt mer for å gi og gi og gi og gi, på jobb. Sannheten er vel heller også at det er ganske slitsomt å jobbe i butikk. Det er ikke som å ha mangemillionerslønn som direktørene i kraftselskapene og tilgrafsingsindustrien har, de som regjeringen Arbeiderpartiet/Senterpartiet bare skufler penger inn over, nå sist med halvannen milliard til Morrow batteries.
Salen mener at med sånne utsagn svekker Støre tilliten til de styrende i Norge. Salen nevner et faktum:
«Vi har i din og Solbergs regjering mistet uerstattelige mengder natur, til vindkraft, som i tillegg til naturtapet har gitt oss høyere strømpriser, høyere nettleie, og for de uheldige i nærheten, verditap på eiendom og reelle helseplager.
Tyst. Ikke et ord.
Salen oppsummerer Aps politikk sånn:
Folk sitter med en oppfattelse av å ha blitt løyet til. Det er ikke sant at utenlandskablene kommer oss til gode, vi ser ikke noe til pengene kraftselskapene tjener, vi blir tvert i mot litt fattigere, og ser vel også mange av oss både at arbeidsplassene våre og offentlige tjenester må stramme litt til, samtidig som det har kommet til mange irriterende ekstra plager i samfunnet, noen av dem i kategorien Marius Nilsen treffende kaller «symbolpolitikk».
[Marius Nilsen, Frp i Nettavisen 29.12.2024 der han kritiserte Aps symbolpolitikk]
Burde egentlig ikke nyttårstalen til Norges statsminister blitt sendt som EU-kommisjonens takk til Norge? Støre har jo sagt noe om Acer, utenlandskabler og strømpriser tidligere, nærmere bestemt 22. mars 2018. Hvorfor skryter ikke Støre til denne framsynte uttalelsen?
Innlegget er hentet fra Politikus
Forsidebildet er KI-generert