Derimot: Angrepene på russiske varslingsanlegg øker faren for atomkrig.Uavhengig konsulentselskap advarer. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Vi liker ikke å bringe ubehagelige nyheter, men føler oss tvunget til det som følge av den eskaleringen som Nato nå gjennomfører for å forhindre nederlag i Ukraina-krigen. Slik vi ser det, og dette synspunktet deles nok av mange strateger, militære og topp-politikere i Nato-zonen, vil et nederlag i Ukraina bety en dramatisk svekkelse av Natos troverdighet.

Det er dette perspektivet som ligger til grunn for den dramatiske opptrappingen vi nå ser fra alliansens siden i Ukrainakonflikten. Utviklingen i Ukraina-krigen skaper så stor intern uro i Nato at krigshaukene i alliansen er villige til å bringe verden på randen av kjernefysisk konfrontasjon for å unngå nederlaget som nærmer seg.

At våre medier ikke reagerer forteller egentlig alt om hvor styrt disse er av krefter vi ikke ser. Det er overhode ikke uavhengige sannhetsøkere, men propaganda-maskiner for en verdensorden som er i ferd med å falle sammen.

Knut Lindtner
Redaktør

Forbered deg på det utenkelige.

Av Tuomas Malinen.

Dette er noe ingen av oss noen gang ville ha ønsket å skrive, men nå vi må gjøre det. Den nåværende situasjonen i og rundt krigen i Ukraina, har åpnet en vei som kan føre til en atomkonfrontasjon.

Ukraina har truffet en annen tidlig russisk varslingsradar for atomangrep (en radar som ser over horisonten), denne gangen i Orenburg-regionen, nær Orsk, rundt 1500 km fra Ukraina. Denne radaren dekket ikke engang Ukraina, noe som gjør angrepet til galskap.

Disse angrepene på det russiske varslingssystemet for atomangrep kan bare tjene to hensikter: Kiev-regimet prøver desperat å forplikte NATO fullt ut til krigen i Ukraina, eller angrepene er en forberedelse til et atomangrep mot Russland fra USA.

Unødvendig å si at sistnevnte er ekstremt spekulativt. Det er imidlertid ett av de to motivene som kan fastslås for å angripe. Men, vi må erkjenne muligheten for det. Vi har gått gjennom mulighetene for førstnevnte i vår forrige advarsel.

Enda verre, ifølge Kreml, vil USA, Storbritannia og Frankrike utplassere bakkebasert mellom- og kortdistansemissilsystemer til Ukraina. Disse systemene ble tidligere forbudt av INF-traktaten (Intermediate-Range Nuclear Forces,) som president Trump trakk USA i fra i februar 2019, med henvisning til russisk manglende overholdelse av avtalen, og missiler utviklet av Kina.

Disse missilsystemene kan brukes til angrep dypt inn i Russland. Risikoen er at hvis Ukraina fortsetter å angripe Russlands varslingssystem for atomangrep, ville Kreml på et tidspunkt ganske enkelt bli tvunget til å handle, fordi det ellers vil alvorlig undergrave Russlands kjernefysiske avskrekking.

Atomavskrekking er i tre dimensjoner: tid, avstand og høyde, i tillegg til selve arsenalet av atomvåpen. Tid og avstand er avgjørende for responsen, et gjengjeldelsesangrep, og høyden missiler flyr i, er avgjørende for at antimissil- og andre forsvarssystemer skal fungere. Fordi radarer som ser over horisonten er avgjørende for alle tre dimensjonene, ettersom å kunne oppdage angrep tidlig, gir militærledelsen tid til å reagere og iverksette defensive tiltak.

Et ICBM-missil

Hvis radarene blir ødelagt, eller deres evne til å oppdage interkontinentale ballistiske missiler (ICBM) som nærmer seg blir alvorlig hindret, svikter moderne kjernefysisk avskrekking rett og slett. Dette er grunnen til at Kreml ville bli tvunget til å reagere hvis det tidlige varslingssystemet til Russland blir ødelagt av en utenlandsk part (NATO/Ukraina). Dette gjelder også for USA og alle andre atommakter, alle ville til slutt bli tvunget til å reagere mot en slik trussel.

Det er naturlig nok andre alternativer enn bare et atomangrep for Kreml, men de vil alle være alvorlige, noe som vil eskalere konflikten ytterligere. Hvis Kreml ville velge å gå til et atomangrep, ville de sannsynligvis bruke en taktisk atomvåpen, som er mindre enn en strategisk atombombe, en ICBM (Interkontinental ballistisk missil), og treffe et militært mål, som en flybase.

Dette er grunnen til at vi med et ekstremt tungt hjerte advarer om et mulig atomangrep i Europa.
Vi beregner ikke sannsynligheten for det, i det minste på nåværende tidspunkt, da det ville være for makabert. Vi sier imidlertid at selv om sannsynligheten trolig ikke er særlig høy for øyeblikket, vil den vokse raskt hvis angrepene mot det russiske varslingssystemet fortsetter.

Selv om det fortsatt er usannsynlig, oppfordrer vi deg til å begynne å forberede deg på det utenkelige.

Fra Gns Economics Newsletter, publisert 30 mai 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Deprcon Warning.

Malinen (PhD. økonomi) er administrerende direktør i GnS Economics, et uavhengig Helsingfors-basert makroøkonomisk konsulentselskap som spesialiserer seg på prognoser og analyser av risikoene i verdensøkonomien og finansmarkedene.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar