Den tsjekkiske regjeringen vil overføre ID-kort, helse og førerkort til mobiltelefoner

Politikeren.com

Read Time:1 Minute, 42 Second

En av den nye regjeringens uttalte prioriteringer er digitalisering. Statsminister Petr Fiala har kunngjort intensjonen om å bringe «ID-kort og førerkort til mobiltelefoner». 

«Vi vil avskaffe plikten til å bære ID-kort og andre dokumenter og erstatte dem med elektroniske dokumenter,» kunngjorde Fiala (ODS), som er en av hans viktigste prioriteringer for denne regjeringen.

Selv om den faktiske teknologien har eksistert i årevis, er det først nylig at flere land begynner å ta skritt for å implementere disse for daglig bruk. Etter at EU og Ursula von der Leyen med WEF i ryggen har oppfordret til dette.

Det, sammen med det faktum at store teknologiselskaper som Apple tilbyr muligheten til å lagre ID-en din på telefonen din, betyr at bruken av digitale førerkort er på vei oppover ifølge den nye ledelsen i Tsjekkia.

Tjenesten vil bli gjort tilgjengelig «så snart som mulig, senest i 2023» ved hjelp av eDokladovska-mobilappen utviklet av State Printing Works of Securities (STC) som lar brukere laste opp og lagre «digitale kopier» av sine fysiske dokumenter på deres Android- eller Apple-enhet.

«Applikasjonen vil være tilgjengelig for praktisk talt alle gjeldende telefoner,» sier STC.

«Datautveksling vil først finne sted ved å lese QR-koden og deretter ved Bluetooth-overføring.

Dokumentverifisering vil også fungere i frakoblet modus og brukere kan bekrefte hvilke data de oppgir for inspeksjon.

«Sikkerheten for datalagring og metoden for datautveksling mellom innehaverens applikasjon og verifikatorens applikasjon er basert på den globalt anerkjente interoperable standarden ISO 18013-5. Applikasjonen har aktiv beskyttelse mot omvendt utvikling og inkluderer også beskyttelse av brukere mot hackerangrep.»

I tillegg til sitt digitale ID-kort, førerkort og oppholdstillatelse, kan brukere også importere «ytterligere dokumenter som er utstedt/tilpasset av andre enheter enn STC», slik som registreringsbevis for kjøretøy, fødselsattest, skytevåpenkort og helse. forsikringskort og vaksinepasset til eDokladovka-appen «i fremtiden».

STC avduket en prototype av eDokladovka-appen i april 2021 da de sa at så snart lovgivning for bruk av digital dokumentasjon ble vedtatt, «er det ganske realistisk å lansere innen ett år etter oppdraget».

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren