Danske patriotiske aktivister: Ethvert folk har rett til sitt eget land!

Lykten.no

Generasjon Identitet i Danmark (Generation Identitær) har de siste månedene markert seg med flere uttalelser og nødhjelp til Ukraina.

Deres siste aksjon, på onsdag 4. mai underbygger organisasjonens posisjon angående krigen i Ukraina og deres syn på nasjonal selvråderett.

Fra deres nettside, oversatt til norsk av redaksjonen i Lykten:

Identitære aktivister møtte onsdag kveld 4. mai opp på Rådhusplassen i København for å dele ut løpesedler til de hundrevis av danskene som hadde samlet seg for å tenne lys for Ukraina og høre Volodymyr Zelenskyj og Mette Frederiksen tale.

Arrangørenes budskap var at på Danmarks frigjøringsdag i år handler det ikke om danskene, men om ukrainerne. Tvert imot, Generation Identitær ønsker å argumentere for at invasjonskrigen i Ukraina er en åpenbar mulighet til å gjøre oss oppmerksomme på at frihet bare er noe man har hvis man er villig til å kjempe så tappert som ukrainerne gjør for tiden. Vi må ikke glemme Danmark – tvert imot. Livet er en kamp og det som ikke kjempes for er tapt for alltid.

Les også: Patrioter organiserer nødhjelp for ukrainere på flukt

Viktig minnedag for dansker

Hvert år 4. mai blir vi dansker minnet om at Danmark ble fritt igjen da den nazistiske okkupasjonsmakten kapitulerte i 1945. På dagtid minnes de falne motstandsfolkene i krigen med taler og allsang i blant annet Mindelunden Ryvangen, og om kvelden tennes landet over stearinlys i vinduene i danske hjem.

Frigjøringsdagen er en viktig minnedag for oss dansker, fordi den markerer et skjellsettende kapittel i vår felles historie. Vi må huske hvem vi er og hvilke vanskeligheter vi har vært gjennom som mennesker. På denne dagen må vi minne hverandre på at frihet og retten til vårt eget land ikke er en selvfølge, men krever forsvarsvilje.

(Foto: Generation Identitet).

Hva vi kan lære av ukrainerne

Mange dansker ser akkurat nå med stor fascinasjon på ukrainernes heroiske kamp mot en invasjonsstyrke som prøver å underlegge landet. Med livet på spill kjemper ukrainerne for territoriene som rettmessig tilhører dem.

Dette heltemotet burde minne oss om de mange danske motstandsfolkene som kjempet for et fritt Danmark under okkupasjonen. Akkurat som ukrainerne i dag kjemper for sin rett til sitt eget land, kjempet motstandsfolkene for danskenes suverenitet på 40-tallet.

Vi har mye å lære av ukrainerne og våre egne forfedre. Drivstoffet til motoren som holder kampånden og viljen til å forsvare seg for ukrainerne er stoltheten over å være den de er. En stolthet som mange dansker i dag tror de ikke får love å føle. Men vi må være stolte! Vi har – i likhet med ukrainerne – rett til å eksistere i vårt eget land.

Les også: Derfor hjelper danskene ukrainske flyktninger

(Foto: Generation Identitet).

Landet ditt trenger deg

I dag står ikke vi dansker overfor en invasjons- og okkupasjonsstyrke, men overfor radikale, demografiske endringer som vil forandre landet vårt for alltid. Utskiftingen av våre folk har pågått i flere tiår, og vi har ikke gjort noe for å bremse det og snu trenden.

Den mangelen på forsvarsvilje står i sterk kontrast til det ukrainske folket utviser i dag og våre egne forfedre under andre verdenskrig.

Vi må selv gjenoppdage den livsviljen som kan sikre våre barns fremtid. Ingen andre vil gjøre det for oss. Det er på tide med en forandring. Danmark og Europa trenger deg – bli aktiv nå!

(Generation Identitet).

Les artikkelen direkte på Lykten