Brev fra en leser: NRK slipper videoer om massakrer i Ukraina som (de vet?) må være feil.

Derimot.no

Vi har mottatt kopi av dette brevet som vi velger å publisere uten kommentarer. Saken er i korthet den, men det er naturligvis slik vi oppfatter det, at NRK som er en kanal for alle lisensbetalere, har drevet en uhemmet krigspropaganda for den ene av sidene i en militær konflikt – altså krigen i Ukraina.

Slik vi ser det skal en være forsiktig med en bombastisk fremstilling av en konflikt som i form av krigføring har vedvart i 8 år og ikke 6 uker slik mange medier gir inntrykk av. Og siden NRK skal være en kanal for hele befolkningen må det naturligvis stilles helt andre saklighetskrav til dem enn til alle andre medier.

Knut Lindtner
Redaktør

Syv sekunder ut i filmen ser vi en angivelig død person til høyre til den Ukrainske  tanksen rekke opp armen i det den kjører forbi. Russerne hadde trekt seg ut fra dette onrådet flere dager før dette opptaket. Jeg hadde forventet at NRK som en «seriøs» nyhetsaktør hadde faktasjekket videoer filmet i en krigsone  før publisering.

Jeg har også sett flere videoer fra den samme «masakeren» i andre kanaler, der de angivelig døde har reis seg opp når de trodde videoseansen var over. Jeg betviler ikke at mange sivile har dødd i denne konflikten, og det produseres mye propaganda bilder og videoer fra begge parter.

Jeg har tidligere send inn en merknad til  NRK om deress dekning av Russiske avløringer om Ukrainske Bio labratorier som har forsket på patogener for biologisk krigsføring. Dette ble selvølgelig benektet av USA, NRK og faktisk.no. De Russiske anklagene  ble senere bekreftet av Victoria Nuland  https://youtu.be/qRxi4QLQITY på direkte spørsmål, og hun utrykte dyp bekymring for at Russerne skulle få tak i disse biologiske matrialene for krigsføring. Jeg har aldri fått tilbakemnelding på denne bemerkningen fra NRK.

Jeg har forstått at NRK har en ensidig dekning av mange av våre nymoderne kriser, men som en seriøs nyhetsformidler er det kanskje greit å også påpeke noen fravikende fakta fra det som er politisk og dermed sosialt aksptert. Jeg vet at faktisk.no radbrekker alt som blir formidlet som ikke er i hennhold til politisk agenda, men det kan kanskje være verdt å ta en pust i bakken av og til.

Som norsk skattepliktig statsborger er jeg pålagt å betale NRK lisens gjennom skatteseddelen. Heldigvis er jeg ikke pålagt abonement på andre medier. Jeg forventer derfor en viss jounalistisk integitet fra NRK nå det gjelder dekningen av en del betente spørsmål.

Mvh

Leser (Derimot kjenner skribentens identitet.)

Forsidebilde: Michal Matlon

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 51

Les artikkelen direkte på derimot.no