Blokkerer legemiddelindustrien effekt-studier? Høydose-studier viser at D-vitaminer har god effekt på psoriasis-pasienter.
Er psoriasispasienter melkeku for legemiddelindustrien?
Av John
KOMMENTAR: Immundempende legemidler er de nye, geniale medisinene mot bl.a. psoriasis. Behandlingen kan koste mer enn 200.000,- kroner i året og bare 25% av pasientene blir bra. Studier som viser at D-vitamin gjør samme jobben bortimot gratis, med 100% suksess og null bivirkninger blir ignorert.
_________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Mer D-vitamin!
_________________________________________________________________
Ca. 125.000 nordmenn har psoriasis. Hvis legemiddelindustrien får alle med psoriasis i Norge til å bruke immundempende medisiner, kan det bety en inntekt på 2,5 milliarder kroner i året. Bare fra psoriasis.
Tall fra reseptregisteret viser at 24% av legemiddelindustriens inntekter fra reseptbelagt medisin i 2020 kom fra såkalt immunmodulerende medisin. Hver fjerde krone legemiddelindustrien tjente på resept-medisiner i 2020 kom fra medisin som brukes mot psoriasis og andre autoimmune sykdommer.
Alvorlige bivirkninger er ren bonus
Immundempende medisiner er ikke bare vanvittig kostbare. De har også mange bivirkninger. Flere av dem er alvorlige og kan være dødelige. Likevel står psoriasispasienter i kø for å få såkalte biologiske legemidler som skrur av immunforsvaret.
Mediene hyller immundempende medisiner som mirakler, men skriver lite om bivirkningene.
I og med de alvorlige bivirkningene, er immundempende medisin det rene kinderegget for legemiddelindustrien. Folk som blir syke av bivirkninger må også behandles med medisiner. Dermed bidrar immundempende medisin til å generere enda større omsetning og overskudd.
«Vitamin D virker ikke»
Legemiddelindustrien forsker også på D-vitamin og psoriasis, men finner liten virkning. Felles for de vitenskapelige studiene som ikke finner virkning av D-vitamin, er at de bruker små doser. Ofte bare 25 til 50 mikrogram vitamin D.
Studiene som viser at D-vitamintilskudd gjør psoriasispasienter friske bruker veldig mye mer: 750 til 1.500 mikrogram vitamin D må til før psoriasispasienter merker virkning, ikke 25 til 50 mikrogram. Forskjellen mellom studiene er enorm. Likevel er forskerne bak smådosestudiene bastante: D-vitamin virker ikke mot psoriasis!
Forskere fra legemiddelindustrien trenger ikke å være nøyaktige og si at det bare er små doser vitamin D som ikke virker mot psoriasis.
«Vitamin D er farlig»
Det mest brukte argumentet mot høydosebehandling med vitamin D er at «D-vitamin er farlig». Ingen av høydose-studiene viser tegn til negative bivirkninger, men det spiller ingen rolle.
Skrekkpropagandaen mot D-vitamin har de siste 10-12 årene vært massiv og «ingen» tviler i dag på påstanden. D-vitamin ER farlig, enten det stemmer eller ikke!
De etiske forskningskomiteene ved universitetene ser ut til å være den største flaskehalsen for forskere som ønsker å forske på høye doser D-vitamin. Komiteene er bredt sammensatt, men tungvekterne i komiteene er legemiddelindustriens folk. Det er vanskelig å tale mot en prestisjetung lege som er grossist i doktorgrader også i en etisk forskningskomite.
Vitamin D er farlig for legemiddelindustrien og presset mot forskere som vil finne ut mer om virkningen av vitamin D er stort.
Proriasisforbundet støtter legemiddelindustrien
Folk med psoriasis har sjelden hørt om virkningen av vitamin D. Psoriasisforbundet vil gjerne at det skal fortsette sånn. Vi har vist studiene som viser 100% suksess til generalsekretæren i Psoriasisforbundet, Mari Øvergaard. Hun er uinteressert.
Studiene som viser at psoriasispasienter blir symptomfrie av D-vitamintilskudd er ikke noe Psoriasisforbundet har ambisjoner om å forfølge.
Det lever legemiddelindustrien godt med.
Forsidebilde: bruce mars
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.
Post Views: 23