Bivirkningshistorier

Friemenneske.no

Mange har opplevd bivirkninger etter å ha tatt koronavaksine. Her har vi samlet historier fra mennesker som vil dele sine opplevelser etter vaksinering. Vi gjør oppmerksom på at det er mulig å rapportere inn egne bivirkninger til oss. Det er viktig at reaksjoner på vaksinene blir belyst. Alle skal ha muligheten til å ta et informert valg. Her kan du melde inn dine historier.

Mann 85 år, Pfizer

Faren min blir 85 år, men er veldig sprek. Han har tatt Pfizer-vaksinen, og litt etter dose to begynte han å få vondt under føttene. Det føles som om han går på steiner og han som før kunne gå turer på 2-3 timer, orker ikke gå mer enn ca 30 min. Han har smerter om natten, vondt for å ha på sko, osv. Han har fått diagnosen polynevropati og både fastlegen og nevrologen antar at det er en bivirkning av vaksinen.

 

Kvinne 45 år, Pfizer

Den 3. dagen etter første dose, fikk jeg sterke menstruasjonsblødninger. Tok dose 1, den 23. juni, og dette varte i nesten 4 uker. Etter 2 dagers opphold startet det opp igjen. Jeg har aldri hatt problemer med kraftige blødninger, eller uregelmessig menstruasjon. Om dette skyldes vaksinasjonen, kan jeg jo ikke si helt for sikkert. Men jeg tenker jo det kan være en bivirkning.

Jeg var litt i tvil om jeg skulle ta dose 2, men bestemte meg allikevel for å gjøre det etter å ha snakket med fastlegen min. Jeg fikk 2. dose, 5 uker etter dose 1.

Blødningene har avtatt, men jeg har fått en del utslett som startet 4 dager etter dose 2. Det begynte å klø skikkelig på legger, bryst, mage og lår, og det er bittesmå blemmer som det går hull på.

 

Kvinne midt i 30-årene, Pfizer

Jeg tok vaksinen for 3 uker siden, angrer foreløpig. Har hatt hodepine i 2 uker, hadde 2 dager med hjertebank. Veldig trøtt hele døgnet. Jeg fikk sykt hjertebank lørdag og søndag den helga jeg tok vaksinen. Det dunka så sinnsykt at jeg kjente det langt oppi halsen, og det samme da jeg sto opp.

Til mandag hadde det gitt seg, så da gadd ikke jeg ringe lege, men dro til legevakt noen dager senere.

De tok crp, nevro-tester, blodtrykk osv, alt var perfekt. Har heller ikke hatt feber, så er ikke syk, bare helt utmattet og hodepine.

Jeg var jo litt hysterisk og redd det var noe i hodet siden jeg hadde hodepine i 1,5 uke etterpå, hjertebank og i tillegg så trøtt.

Jeg fikk med meg tramadol, paracet og beskjed om at det er normalt å få fatigue etter vaksinen. Så får vi fader meg håpe det går over snart, for jeg orker INGENTING.

Det er ikke vanlig å ha det så lenge etter på. 2-3 dager, men ikke 3 uker.

Jeg ble ikke opplyst om hvilken vaksine det var, men fant ut at det var Pfizer på Helsenorge etterpå. Jeg har hørt at dose 2 kan gi enda mer bivirkninger. Det lover dårlig. Jeg kan ikke gå rundt hele oktober i svime. Jeg er trøtt fra jeg står opp til jeg legger meg. Helt døsig, som om jeg skulle vært rusa.

Jeg ser for meg det er slik folk med ME har det.

Jeg er sur, fordi alle maste og jeg ble overtalt til å ta den, gnål fra venner, familie, jobb, osv.

hvis dette ikke gir seg snart så blir det ikke noe dose to.

 

Kvinne 32, Pfizer

Er 99% sikker på at det er Pfizer, men fikk aldri noe info i det hele tatt.

Jeg fikk en time, møtte opp, ble spurt om vi kunne svare ja på de grunnleggende sprøsmålene. Jeg har hatt alvorlig reaksjon på vepsestikk . De ble litt usikre på om jeg skulle få den, helt til jeg sa at fastlegen min synes jeg skal ta influensavaksine. Ca 3 min etter stikket ble jeg svimmel, men sa ingenting.

Nevnte det på vei ut, og de skrev det opp. Ble øm i armen så klart, og mindre svimmel utover kvelden. Lå i senga og plutselig «tok beina fyr»!

Var ok dagen etter, ble fort sliten bare.. men søndagen etter kjørte vi et stykke. Og da begynte det å brenne i korsryggen på en måte, akkurat som om du har full fres på setevarmeren i en glovarm bil. Fikk skikkelig hodepine på kvelden og smerter i nakke, rygg og armer. Jeg ble skikkelig uggen….

Mandag formiddag var jeg ok, bare sliten. Men på kvelden sa det «popp» inne i motsatt arm av armen hvor jeg hadde mottatt stikket. Akkurat som noe sprakk eller noe, vanskelig å forklare, ble ømt og rødt før hele hånda ble vond, så brant den før den ble helt nummen og rar. Jeg ble sendt til legevakta og han sjekka blodtrykk, puls, og oksygenmetning. Hadde høyt blodtrykk for første gang utenom en gang i svangerskapet. Hånda mi var knallhard og pulsen høy. Men han kunne ikke gjøre noe, så jeg ble sendt hjem igjen.

 

Mann i 70-årene Pfizer

Dette er resultatet 6 uker etter vaksinedose 2. Koagulert SVART blod over hele øyet. INR måling: 5,2 på sykehuset! Til tross for normal måling 6 dager før og at han går på blodfortynnende, så det er veldig merkelig. Fikk K2.

Dagen etter 1,2! Altså så tykt blod at de ikke klarte å ta blodprøve.

Høy puls, Høyt blodtrykk, kaldsvette, svimmel, og nedsatt matlyst, «følte seg merkelig». Ble hentet av ambulanse og sendt rett på sykehus! Øyet er fortsatt noe svart. 1,5 uke etter.

Oppdatering: Det tok 4 uker før øyet “bare” var rødt. Han har blå øyne til vanlig. Skremmende.

Innlegget Bivirkningshistorier dukket først opp på Folkeaksjonen FrieMenneske.

Les mer på Friemenneske.no