Bidens «sannhetsminister» vil redigere tweets: Sensur-kravene blir stadig sterkere i USA.

Derimot.no

derimot.no:

Meldingen under er tegn på et system som er i ferd med å miste kontrollen og hva folk skal tenke og tro. Dette er et skritt i den samme retningen som merkes i økende grad på ulike vis. Vi kan bare konstatere at det som var et vestens store fortrinn, ytringsfriheten, er gradvis i ferd med å krympes. Den reduseres skritt for skritt på ulike måter.

Alternative medier blokkeres (eks. Sputnik), og redigering og blokkeringer av meninger (facebook) kommer i økende grad. Søkermotorer manipuleres på ulikt vis osv. Og dette forsvares av deler av venstresiden gjennom bruk av ord uten innhold: rasisme, konspirasjonsteorier osv.

Uten ytringsfriheten er vi prisgitt de store privateide medienes virkelighetsformidling. De presenterer virkeligheten ut fra sine interesser. Hva det er skjønner en når en undersøker hvem som eier dem. Men det er det få som gidder.

Alternative medier vekker mange av dvalen og det er farlig. Derfor må de stoppes for enhver pris.

Knut Lindtner
Redaktør

Bidens desinformasjons-sjef ønsker å redigere folks tweets.

Sjefen for det nylig opprettede desinformasjons-kontoret vil redigere Twitterbrukere og legge til kommentarer til innlegg de sier er falske.

Nina Jankowicz, direktør for president Bidens nylig opprettede Disinformation Governance Board, har bedt om mulighet til å sjekke Twitterbrukere slik at hun kan hjelpe politiet med deres kommentarer på dette sosiale plattform-mediet og la dem redigere tweets som de mener er falske eller misvisende.

Nina Jankowicz

Jankowicz kom med denne kommentaren i en video som ble lagt ut på internett på tirsdag.

Etter å ha klaget på at mange Twitterbrukere bør sjekkes fordi de ikke er pålitelige sier hun:

«Slik kan vi faktisk begynne å redigere Twitter på samme måte som med Wikipedia, slik at vi kan legge til innhold til visse tweets».

Som et eksempel argumenterer Jankowicz med at dersom tidligere president Donald Trump ikke var blitt kastet ut av Twitter, og hadde postet et budskap der han påsto at det hadde vært juks i presidentvalget i 2020, så kunne en verifisert bruker legge til innhold om informasjonen fra lovgiverne rundt den saken, eller kommentarer fra den aktuelle statens valgstyre.

Verifiserte brukere med slik makt kan komme med «tilleggsinformasjon slik at folk kan få et fyldigere bilde enn bare én individuell påstand som legges ut på Twitter».

Så Bidens nye «desinformasjons»-tsar ønsker at «pålitelige personer», som hun selv, skal ha muligheten til å «komme med tilleggsinformasjon»  til andre folks tweets.

Twitter har allerede inkludert en advarsel som kan hjelpe til med å styre unna innlegg med sensitive emner, som for eksempel Trumps valg-påstander, eller om Covid-19-pandemien.

De tilbyr også en svarknapp for brukere som ønsker å motbevise en annen brukers påstander, eller å legge til tekst.

Så USA avslører hermed planer for å øke bruken av sensur.

Jankowicz sin kommentar ser ut til komme fra en videokonferanse. De andre deltakerne på konferansen ble ikke identifisert da dette ble lagt ut på internett. Minst to av de som var med hadde ansiktsmasker på, til tross for at møtet ble avholdt som videokonferanse, ikke at de møttes personlig.

Planene for dette nye Disinformation Governance Board ble første offentlig kjent forrige måned av USAs Homeland Security Sekretær, Alejandro Mayorkas.

Dette skjedde to dager etter at milliardæren Elon Musk bestemte seg for å kjøpe Twitter. Og han lovet å gjenopprette ytringsfriheten på denne sosiale plattformen.

Hunter Biden som rotet vekk laptoppen sin med mye sensitivt materiale.

Jankowicz er en selvutnevnt «desinformasjons-ekspert». Hun har tidligere vært rådgiver for Ukrainas utenriksdepartement. Hun har skrevet en bok med tittelen «Hvordan være en kvinne på internett». Og hun er altså nevnt som direktør for dette nye kontoret, til tross for at hun tidligere har en historie om å spre falsk informasjon selv. 

For eksempel kalte hun New York Post sitt scoop i oktober 2020 om Hunter Bidens forlatte laptop for «Et russisk påfunn». Men historien var sann.

Av kritikere er hun hånlig blitt kalt «Bidens sannhetsminister.

Jankowicz har også bedt om sensur av påstander om at Covid-19 hadde lekket ut fra et kinesisk laboratorium.

Og hun påstår at nettfornærmelser mot visepresident Kamala Harris og andre demokratiske politikere er en trussel mot nasjonal sikkerhet og mot demokratiet.

Som svar på nyheten om at Musk skal ta over Twitter sier hun: «Jeg grøsser ved tanken på at folk som går inn for fri ytringsfrihet skal ta over flere slike plattformer, og hva det vil bety for de marginaliserte samfunnene som allerede støtter misbruk av dette slaget».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/555331-disinfo-chief-calls-for-editing-tweets/

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 2

Les artikkelen direkte på derimot.no