Begrunnet i de edeleste motiver: USA stjeler i stor skala.

Derimot.no

Vi noterer oss at USA er verdens største tyv og vår nærmeste allierte som skal forsvare oss hvis «russerne kommer». I Libya, etter at landet var ødelagt, «tok noen» alle deres store gullreserver og valutareserver. USA ledet bombekampanjen mot landet før de sendte inn jihadistene på bakken som deres betalte leiesoldater. Og så forsvant befolkningens penger. sov var plassert plassert i utlandet. Kan de ha havnet i skatteparadiser på kontoen til noen av toppene i USA?

Deretter stjal de Venezuelas verdier i USA med den begrunnelsen at landet ikke hadde noen lovlig regjering. I England stjal UK landets plasserte gullreserver med samme begrunnelse.

Deretter forsynte de seg med 80 milliarder kroner fra lutfattige Afghanistan etter at de (USA m/tilbehør, bl.a. Norge) var slått militært og kastet ut av landet. Noe måtte de ha igjen for at fattigfolkene i landet stanset produksjonen av heroinen og dermed strupte noe mange topper USA hadde tjent seg søkkrike på så lenge krigen varte.

Dette er en svært liten tyv som stjeler for å overleve. Det kan vi forstå. Men at rike stjeler fra lutfattige, sultne afghanere er det verre å fatte.

Og nå er det russiske verdier som skal beslaglegges.

Dette er tyveri i stor skala. Det pussige er at dette ikke formidles til vår befolkning slik at vi kan få se hvilken moral som driver vår nærmeste allierte. Og den moralen er veldig enkel: Vi stjeler alt vi kan stjele når anledningen byr seg.

Jeg ville ikke plassert oljefondet i dollars eller verdier i USA eller Storbritannia, for disse landene styres av tyver og dermed av kjeltringer.

I praksis betyr dette at de ikke regner å ha noe forhold til Russland på lang tid. Det vil ikke kunne være mulig før de betaler tilbake det de har stjålet.

Knut Lindtner
Redaktør.

USA har ingen planer om å levere tilbake russiske beslaglagte eiendeler – sier Jake Sullivan.

Den nasjonale sikkerhetsrådgiveren sier Washington vil finne en bedre løsning.

Washington har ingen planer om å levere tilbake eiendeler de har konfiskert fra russiske forretningsmenn. Dette er del av de nyeste sanksjonene som er innført mot Moskva på grunn av deres militære operasjoner i Ukraina.

Dette sa USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan på torsdag.

«Vårt mål er ikke å levere dem tilbake» sa Sullivan i Economic Club of Washington. Han la til at myndighetene i USA vil bruke de beslaglagte eiendelene «på en bedre måte».

«Dette er muligheter vi har. Og det finnes enda flere muligheter vi kan komme med. Dette ser vi aktivt på nå», la han til.

Det Hvite Hus har innført flere runder med sanksjoner mot Moskva etter den 24. februar, da Russland satte i gang militære operasjoner i Ukraina.

white and brown cat on black ceramic bowl
Dette er vel knapt noen tyv, mes ser likevel skyldbevisst ut.

Som en del av straffen har myndighetene i USA tatt arrest i russiske eiendeler i utlandet , og samtidig tatt arrest i det som tilhører landets forretningsfolk og høyprofilerte individer.

Flere av kongressmennene i USA har allerede etterlyst mulighetene for salg eller avvikling av russiske eiendeler som er berørt av sanksjons-kampanjen. De mener at fortjenesten av dette bør brukes til å bygge opp igjen Ukraina.

Den russiske presidenten Vladimir Putin sier at Moskva ikke har noen planer om å nasjonalisere utenlandske eiendommer i Russland som svar. 

«I motsetning til det vestlige land holder på med så vil vi respektere eiendomsretten». sier han.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/business/553889-us-not-returning-russian-assets/

Forsidebildet: Jesus fristelser

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 1

Les artikkelen direkte på derimot.no