Bare rør i Oslo

Bare rør i Oslo

Demokratene.no
Bare rør i Oslo

Demokratene.org:

Norgesdemokratene

Bare rør i Oslo

I det siste har det vært flere tilfeller der større regnskyll har medført store ødeleggelser i boliger, kjellere og garasjeanlegg i Oslo.

Den nedbøren som kom natt til 27. august avslørte, at Nordstrand og Lambertseter-området har spesielt store problemer med sine offentlige rørnett. Avløpsnettet klarer rett og slett ikke ta unna all nedbøren, og dermed får man stadig flere oversvømmelser.

I tillegg er de offentlige kloakkledningene så underdimensjonerte, at svært mange boliger opplever store vannskader som følge av tilbakeslag. Med det menes at kloakken fra de offentlige kloakkledningene har så liten kapasitet at kloakken slår tilbake. Da opplever mange at kloakk kommer opp fra sluker, vasker og toaletter. Boligeiere installerer nå som en følge av dette tilbakeslagsventiler og pumper for å hindre vannskader i kjellere og garasjer.

På Nordstrand har vi flere steder der grunnvannet står høyt. Når det offentlige rørnettet ikke er i stand til å ta unna alt vannet, vil mange oppleve at kjellerne blir oversvømmet.

Bydelen opplever en stor fortetting, og stadig flere er avhengige av at rørledningene i bakken har god nok kapasitet. Det er på tide å bruke midler på varige og gode investeringer, og ikke kun på symbolpolitikk. Det vil også være en fordel for miljøet, siden vi da slipper å kaste ødelagt gulv, møbler og innredning, grunnet unødvendige vannskader.

Svært mange av de vannskadene vi så nå i høst på Nordstrand og Lambertseter, kunne vært unngått ved at man hadde oppgradert i rørsystemet vårt.

Det er en skandale at byrådet prioriterer milliarder til røde sykkelveier og ute-møbler i sentrum, mens Nordstrands innbyggere ligger våkne når det styrtregner, fordi de lurer på om vann eller kloakk kommer inn i boligen igjen.

Norgesdemokratene ønsker å prioritere utbygging og oppgradering av kommunalt rørnett på Nordstrand og Lambertseter.

Dette er en investering som må gjøres, og som vil lønne seg. Slik det er i dag, så skylder man på «ekstremvær», i stedet for å innrømme at mange av vannskadene faktisk burde vært unngått.

Alf Magne Rygg

  1. Kandidat Bydel Nordstrand for Norgesdemokratene

Meld deg på vårt nyhetsbrev: norgesdem.substack.com

Artikkelen Bare rør i Oslo ble først skrevet på Norgesdemokratene og er skrevet av Redaksjonen

Les artikkelen direkte på Demokratene.org