Avslørt: Russiske tap lavere enn Zelenskyj og Kyiev har påstått

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:2 Minute, 20 Second

De nye tallene fra to analytikere sår enda mer tvil om uttalelsene fra den ukrainske regjeringen om tapene til den russiske invasjonshæren: Ifølge “Oryx” hadde Moskva mistet 426 kampvogner – men Ukraina rapporterer for tiden “1263 kampvogner ødelagt ”, nesten tre ganger så mye. Politikeren har de riktige dataene.

Datainnsamlingen er omfattende, hver stridsvogn som ble skutt ned i Ukraina-krigen er nøyaktig notert etter type (T-64 til T-90): På nettsiden deres “Oryx” (oryxspioenkop.com) dokumenterer de to militæranalytikerne Stijn Mitzer og Joost Pliemans de totale tapene til de russiske væpnede styrkene og også den ukrainske hæren.

Etter mer enn 80 dager med krig, er det klart at den russiske hærens tapstall er godt trommet opp av Zelenskyi-regjeringen i Kiev og at de umulig kan samsvare med sannheten. Dataene fra de internasjonale militærekspertene og rapportene distribuert av Ukraina via Telegram eller Facebook varierer for mye.

Beklager at bildet er på tysk..

Sannsynligvis propaganda fra Kiev

Nå brakte sveitsiske «Tagesanzeiger» de siste uttalelsene fra de to ekspertene som også publiserer i «Janes» eller «BellingCat»: Så langt (midten av mai) er 426 russiske kampvogner ødelagt, hardt skadet eller tatt til fange. I kontrast spredte Kyiev nyheten om ødeleggelsen av 1263 hovedstridsvogner.

Dataene skiller seg enda mer når de viser ødelagte infanterikampkjøretøyer: “Oryx” kjenner til 481 ødelagte russiske infanterikampkjøretøyer imens den ukrainske hæren rapporterer 3090.

Forskjellen på de angivelig ødelagte artilleristykkene til den russiske hæren er like tydelig: De militære ekspertene vet fra sine kilder at det er 148. Regjeringen i Kyiev mener at 596 russiske artillerisystemer allerede er ødelagt.

Den ukrainske regjeringen har nylig offentliggjort disse tapstallene. Som ikke samsvarer med virkeligheten

Det utbredte antallet døde er heller ikke særlig troverdig og det samme gjelder nok antallet sivile døde, for eksempel så går det nå lange tider mellom anklagene om brudd på menneskeretten og drap på sivile.

Når man sammenligner tapstallene, er det også merkbart at Ukraina har mistet nesten like mange jagerfly som det russiske luftvåpenet: 26 russiske fly og 20 ukrainske fly ble skutt ned. I følge «Oryx» ble også 40 russiske helikoptre ødelagt. På den andre siden rapporterte Kyiev nedskytingen av 204 jagerfly og angrepshelikoptre.

Antallet russiske soldater drept rapportert av Kyiev må også stilles spørsmål rundt når disse forskjellene i havarirapportene har blitt avdekket: Hvis Ukraina hadde drept 28 700 soldater fra den russiske hæren i løpet av 82 dager med krig, som annonsert, og dette kampforløpet kunne vært fortsatt, så ville Moskva ha tapt i alt 127 750 unge menn i denne “spesielle operasjonen” i løpet av et år med krig. Eller i 5 år med krig 638 750 soldater. Rundt 500 000 russiske soldater døde i slaget ved Stalingrad i 1942/43.

Den russiske hæren har faktisk lidd store tap – men regjeringen i Kyiev vil sannsynligvis overdrive massivt i sine rapporter.

Les artikkelen direkte på Politikeren