Argument: Hva skal du stemme?

argumentagder.no

Argumentagder.no:

Synspunkt 30.08.2023: Det er ca. 115 569 (SSB, 4. kvartal 2022) innbyggere i Kristiansand kommune. Av dem er ca. 67.700 stemmeberettigede. Av de som har stemmerett sier forhåndsprognosene at 20,300 vil stemme Høyre!

Av Knut Erik Severinsen, publisert 30.08.2023

Alle politiske partier er dannet med grunnlag for mennesker med sammenfallende interesser. Det er mulig du ikke har fått det med deg, men har du aldri noen gang undret deg over hvorfor så mange mennesker med mye penger stemmer Høyre? Eller, har du aldri undret deg over hvorfor det er stort sett fattige folk som stemmer Rødt?

Som en helt vanlig arbeidsmann her i Kristiansand sa til meg for noen år siden, jeg er “Høyremann på min hals!”  Jeg stusset over det. Han var en helt vanlig tømmermann i et lokalt entreprenørselskap, som altså var Høyremann på hans hals? Et spørsmål jeg stilte fyren var – sidestiller du deg selv med de som har mest penger i denne byen, et annet spørsmål var,- hvorfor alle pengefolk stemmer Høyre? Ikke lenge etter byttet mannen mening, men forble på den borgerlige siden.

Er det virkelig 20300 personer som betegner seg som rike og vellykkede i denne kommunen? Det har jeg stor tvil om. Spesielt når skruene strammes og folk virkelig sliter, burde man tenke seg om hvor en faktisk står, rent politisk og sosialt!

Men de norske partiene og partiorganisasjonene er på mange måter bemerkelsesverdig like for tiden. Tar vi de borgerlige partiene først så har de en nærmest tåredryppende omsorg for oss som sitter nederst ved bordet. Ordførerkandidat, Mathias Bernander vil, om han blir valgt, sporenstreks reise til Oslo og snakke til sentrale politikere om de høye strømprisene som rammer alle her på Sørlandet. Selv om han vet at den eneste muligheten til å få prisen ned er å stenge de utenlandskablene som han selv nærmest gråt av glede for den gangen de ble satt i drift. Likevel er han freidig nok til å stå frem i Fædrelandsvennen med sin retorikk som ikke er annet enn bløff og valgflesk.

De har en sånn rørende omsorg for barn og eldre, rusmisbrukere og nav klienter at en kan miste pusten.

I Kristiansand er det i år hele 19 partier som kjemper om din stemme. Av disse er hele 11 å betegne som borgerlige partier. De har alle ei smørje av argumenter som de alle har tatt fra Vidar Kleppes årelange retorikk. En skulle tro at de alle var røde som blodet i sine årer, men som tidligere beskrevet, foran valg er alle partier røde. De har en sånn rørende omsorg for barn og eldre, rusmisbrukere og nav klienter at en kan miste pusten.

De siste fire årenes koalisjon, som Jan Oddvar Skisland har ledet, vingler som hodeløse høns nå rett før valget. I det ene øyeblikket vil de legge ned skoler, i neste øyeblikk vil de bevare dem. De står frem i aviser og tidsskrift med sine tåredryppende livshistorier, alt med en hensikt å treffe folk på en vis plass, og få deres stemme. Svært få av alle politikere markedsfører seg med hva de har fått til. Grunnen er at de har stemt sammen med andre partier som ikke folk i vesentlig grad vil stemme på.

Fremskrittspartiet og Stian Storbukås er igjen på vei opp i sengen til Høyre slik han har vært før. Tre måneder før valget i 2019 hoppet han ut av senga til Harald Furre i bare nattøyet, og trodde det skulle redde han fra politisk ruin. Han ble belønnet med 50 prosent nedgang ved den korsveien! Det ser ut til at folk har glemt. Ikke det, FrP har ved dette valget noen nye og jordnære personer som absolutt fortjener en sjanse.

Så folkens, stem på personer i år. Gode, ærlige folk som vil oss alle vel.

Hvis dere tror at Vidar Kleppe stemmer for forslag som han legger ut om i aviser og sosiale medier, så tar dere feil. Han stemmer sammen med Høyre og KrF i de fleste tilfeller.

Så folkens, stem på personer i år. Gode, ærlige folk som vil oss alle vel. De fire siste årene har det vært alt for mange som først og fremst har tenkt på sine egne lommebøker i form av utvalgsseter og posisjoner, uten tanke for meg og deg. Gi folk du stoler på en slenger, uavhengig av hvilket politisk parti han eller hun stiller for. Slike sterke personligheter er gjerne med å forme en god politikk for alle!

Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no

Les artikkelen direkte fra kilden