Alarm for luftfart: Ukrainere selger ulovlig “Stinger” luftvernmissiler

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:1 Minute, 39 Second

Det er en dramatisk utvikling: Ukrainere oversvømmer Europa med våpen de nettopp har fått levert fra vesten. Som Politikeren allerede har rapportert, havner mange leveranser av våpen fra Vesten ikke i frontlinjen i krigen – men i nettbutikkene til kriminelle forhandlere. I tillegg til angrepsrifler og håndgranater finnes det til og med luftvernmissiler.

Et «Stinger»-missil i hendene på islamistiske terrorister. Et bankran ved bruk av Javelin anti-tank missiler. En feide mellom narkotikagjenger med automatgevær, håndgranater og skuddsikre vester. Alle disse skrekkscenarioene truer nå Europas byer. Årsaken: Våpensystemer som egentlig skulle støtte Ukraina i krigen mot Russland havner i store mengder på det mørke nettet.

Høyteknologiske våpen for kriminelle

Som Politikeren allerede har rapportert , leverer mange nasjoner for tiden store mengder antitankmissiler, automatiske våpen og ammunisjon til Ukraina. Fredsinstituttet advarer nå: Mange av disse høyteknologiske våpnene går til kriminelle og terrorister.

Forsvarssystemer forbudt i sivil luftfart

Eksplosivt: Et luftvernmissil av typen “Stinger” tilbys nå til og med for tilsvarende 6500 euro. Det USA-lagde enmanns overflate-til-luft-missilet i hendene på terrorister utgjør en uforståelig trussel mot europeisk sivil luftfart. Og bransjen reagerer allerede: Det amerikanske transportselskapet Fedex tar de første grepene. Med en laser vil du bli beskyttet mot angrep. Men så enkelt er det selvfølgelig ikke. Europeiske myndigheter har så langt forbudt slike systemer for sivile flyselskaper. Dette er grunnen til at de israelske «El Al»-flyene, som ofte er utstyrt med forsvarssystemer, fortsatt ikke har lov til å lande hvor som helst.

Bruken av missilforsvarssystemer er ennå ikke regulert i østerrikske forskrifter.

Politiet vil få enorme problemer med væpnede terrorister.

Men ikke bare luftfarten har et problem. Det har aldri vært enklere å få tak i tunge NATO-våpen enn nå – sendt direkte fra Ukraina – til hvilket som helst sted i verden. Og til alle som kan betale. Utvalget fra Kiev inkluderer rifler, granater (fra 5 stykker), pistoler, kroppsrustninger. Det er skummelt: En enkelt selger har allerede fullført 32 vellykkede transaksjoner som tidligere meldt.

Les artikkelen direkte på Politikeren