43 % av polakkene er imot obligatoriske covid-19 vaksiner viser studie

Politikeren.com

Read Time:1 Minute, 3 Second

43 prosent av polakkene er imot potensielle planer om å innføre obligatorisk vaksinasjon mot COVID-19 for alle i landet, har en ny undersøkelse funnet ut.

I mellomtiden sa 38 prosent av de spurte at de ville ønske et slikt skritt velkommen, ifølge en undersøkelse fra meningsmåleren CBOS.

Tretten prosent ga uttrykk for at covid-19-vaksinasjoner burde være obligatorisk for utvalgte grupper som helsearbeidere og lærere,  rapporterte det statlige nyhetsbyrået PAP.

Undersøkelsen ble gjennomført fra 3. til 13. januar på et utvalg på 1 135 respondenter.

I begynnelsen av desember  kunngjorde regjeringen planer om et vaksinasjonskrav for leger, lærere og rettshåndhevelsespersonell.

Rett før jul publiserte helseminister Adam Niedzielski et utkast til forskrift om obligatorisk vaksinasjon mot covid-19 for medisinsk fagpersonell, farmasøyter og medisinstudenter. Forpliktelsen skal tre inn 1. mars.

En gruppe lovgivere i regjeringspartiet sendte i november inn  lovgivning  for å gjøre det mulig for arbeidsgivere over hele landet å sjekke om deres ansatte er vaksinert mot COVID-19.

Fra tirsdag hadde Polen,  et land med rundt 38 millioner,  vaksinert litt mere enn 22,2 millioner første doser av  covid -19-vaksiner, mens over 21,6 millioner mennesker var fullvaksinerte, viste data fra helsedepartementet.

Kilde:  PAP

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren