Avdekt.no

Mette-Marit og Melinda Gates grunnla et nettverk for innflytelsesrike kvinner for å fremme likestilling og helse i fattige land.

At sosietets-kvinner kunne hjelpe fattige kvinner syntes Foreign Policy Magazine var så genialt og nyskapende at de ga Mette-Marit plass på lisen over verdens ledende tenkere.  

Verdens mest naive land

I Norge oppfattes Bill Gates som en gavmild filantrop som også er ekspert på helse, men egentlig er han ingen av delene.

Etter at Bill Gates lovte å gi bort halvparten av formuen sin i 2010, fordoblet han formuen sin istedet. Pussig nok, har også de andre milliardærene gjort det samme. Les mer: «The True Cost of Billionaire Philanthropy»

Hvordan greier alle disse milliardærene å doble formuene sine, ved å gi bort penger? Kort forklart så gir de penger til seg selv.

De oppretter veldedige organisasjoner som de gir til, så overtaler de andre til også å gi, og etterpå tar de ut gevinsten i den andre enden. Eksempelvis pumper Norge inn milliarder i vaksinealliansen CEPI , som så øker verdien for partnerne i alliansen, slik som Johnson & Johnson, Merck og Pfizer.

Men hvem tror du eier disse selskapene? Jo, det er de selvsamme milliardærene.   

Jens skrudde opp kranen

Pengekranen fra den norske statskassen ble skrudd opp for fullt etter Jens Stoltenbergs tid som styremedlem i GAVI, fordi Jens hadde latt seg overbevise om at han og Bill Gates hadde bidratt til å redde en halv million menneskeliv.

I sin andre regjeringsperiode snakket han knapt om noe annet enn vaksiner, og han mente sågar at Norge burde være ansvarlig for å sikre vaksiner til alle verdens barn.

Reservasjonsløs tillit

World Economic Forum ønsker et nytt økonomisk styresett der de multinasjonale selskapene styrer verden i et slags plutokrati sammen med politikerne.    

Offentlig-privat samarbeid kalles det, og Klaus Schwab sier at «enorm tillit» er det som skal til for å få det til å fungere. «We need enormous trust between the private sector and the public sector».

Enorm tillit er et uvanlig begrep, og kan muligens være en eufemisme for betingelsesløs eller reservasjonsløs.

Men til Klaus Schwabs store glede, har Norges lederskap den nødvendige reservasjonsløse tilliten til World Economic Forum. Kronprinsparet har lagt ned mye arbeid i å tjene Davos-eliten, det samme har Børge Brende, Jens Stoltenberg, Espen Barth Eide, Erna Solberg og Jonas Gahr Støre.

Norge er nå et lite mønsterbruk for offentlig-privat samarbeid etter WEFs modell. Vaksinealliansen CEPI i Oslo er et skrekkeksempel på hvordan privat sektor kan berike seg på den norske statskassen.

Også norske medier har reservasjonsløs tillit til det offentlige-private samarbeidet. Dette til tross for at bøker, artikler og forskningsstudier klart viser at det bare er milliardæreliten som tjener på dette.  

Våre skattepenger brukes til å berike milliardæreliten, og frekt nok kamufleres pengene som bistandsmidler. Da hjelper det lite at vi leser at Mette-Marit er en av de klokeste i verden, eller at Bill Gates sier at Norge er det mest generøse landet i verden.


Kommenter gjerne på Facebooksiden


avdekt.no har ikke reklameinntekter. Det er derfor til stor hjelp om du har kan Vippse noen kroner til 915 81 146
Vipps en slant til avdekt.no

Les også: Ble Fredrik Solvang for flink?

Les artikkelen direkte på https://avdekt.no

Legg igjen en kommentar