Utvalg: Norge må kutte alle utenlandskabler for å unngå europeiske strømpriser

politiskukorrekt.org

Politiskukorrekt.org:

Vi unngår ikke prissmitte fra Europa hvis vi ikke kutter praktisk talt alle utenlandskablene, ifølge utvalget som har vurdert hva vi kan gjøre med strømprisene.

Det viktigste virkemiddelet mot høye strømpriser er mer kraftproduksjon, synes å være den viktigste konklusjonen til utvalget som torsdag overleverte rapporten Balansekunst til olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Vi unngår ikke prissmitte fra Europa, noe som i vinter ga skyhøye strømpriser her i landet, uten å isolere oss nær sagt fullstendig, ifølge utvalget. Det peker på at prissmitten skyldes utenlandskablene.

Bare hvis vi kutter dem, vil vi unngå prissmitte, ifølge utvalgets leder, administrerende direktør Inge Gran i Sintef Energi.

– Analysene viser at vi må ha en veldig betydelig reduksjon i overføringskapasiteten, tilnærmet at Norge må i øymodus, hvis vil ikke skal ha den prissmitten som gjør at vi i stor grad følger de europeiske kraftprisene, sa han.

– Det er noen av tiltakene som er svært vanskelige å gjennomføre innenfor gjeldende regelsett, poengterte Gran.

Strømprisutvalget kommer ikke med anbefalinger til politiske grep, men gjennomfører en omfattende og grundig analyse av kraftsituasjonen, framtiden og tilgjengelige virkemidler.

Lover raske tiltak

Rapporten blir sendt på høring umiddelbart. Regjeringen setter en høringsfrist på to måneder og lover ekspeditt gjennomføring av tiltak

– Her er det tiltak som kan settes inn forholdsvis raskt for å bedre situasjonen. Og det har regjeringen til hensikt å gjøre, sa statsråden under pressekonferansen.

Kilde – Utvalg: Norge må kutte alle kabler for å unngå europeiske strømpriser KSU

Innlegget Utvalg: Norge må kutte alle utenlandskabler for å unngå europeiske strømpriser dukket først opp på Politisk Ukorrekt.Les artikkelen direkte på Politiskukorrekt.org