USA svarer på Russlands krav om sikkerhetsgarantier: At de svarer er tegn på at de er presset, men Nato innrømmer ingen ting.

Derimot.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Nato: Det er viktigst å gå mot Russland og stille betingelser før forhandlinger:

Tlbaketrekking av tropper og demilitarisering av Krim.

Madrid-avisen El Pais publiserer 2/2 teksten til US/ Natos skriftlige svar på russiske krav om sikkerhetsgaranti. Kilde i russisk UD bekrefter dokumentenes autentisitet til nyhetsbyrået RIA Novosti. I følge dette avviser US/ Nato sentrale russiske krav:

1) Å stanse østutvidelsen ved å utelukke Ukraina og Georgia fra Nato-tiltredelse, som vil rykke krigsalliansen enda tettere på russergrensen.

2) Å reversere Nato-posisjonene til før start på østutvidelsen i 1997. 

Dessuten gjør US/ Nato forhandlinger om våpenkontroll og fornyet tillit avhengig av russiske innrømmelser på forhånd: «De kan først starte når russerne har deeskalert på en måte som er troverdig, varig og kan etterprøves. De må også trekke tilbake sin «uprovoserte» utplassering av tropper ved Ukrainas grenser i øst og sør». 

Skulle Russland innfri slike vilkår, lover USA «dialog om å gjenopplive avtaler om våpen-kontroll», som de selv bryter for 20 år sden. Dessuten inspeksjon av US-missilbaser i Polen og Romania under forutsetning av US-inspeksjon av to russiske missilbasser, utpekt av USA.

Det er ikke Russland som truer USA, men motsatt USA som truer Russland.

Men Nato går enda lenger og krever som betingelse russisk tilbaketrekking av regulære og «fredsbevarende» tropper fra hvor de enn er «uten vertsnasjoners samtykke»: fra Transnistria, Sør-Ossetia, Abkhazia og Krim.

I tillegg krever Nato stans i russiske tester av anti-satellitt-våpen fordi de «forsøpler verdensrommet». Dermed er det klart hva Sergei Lavrov mener når han i forrige uke kaller USA «eksemplarisk i sin tone» mens teksten fra Brüssel er «sterkt ideologisert». 

Første russiske reaksjoner er forsiktige. I likhet med Lavrov sier president Putin seg villig til å «fortsette dialog». Putins talsperson, Dmitrij Peskov, er skarpere: «Det er ikke snakk om et  «åpen dør-prinsipp», verken i Nato-vedtekter eller dokumenter, signert av både Russland og Nato, i fellesskap». I følge Peskov «blir Russland rett og slett lurt» på denne måten.

Reinhard Lauterbach, junge Welt/JW 3/2-22: Nato: Det er viktigst å gå mot Russland og stille betingelser før forhandlinger. Til norsk: Per Lothar Lindtner, 5/2-22. 

2 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 2 ganger.

Post Views: 54

Les artikkelen direkte på derimot.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar